Η Κίνα αναζητεί εμπορικούς συμμάχους απέναντι στον Τραμπ

Η Κίνα αναζητεί εμπορικούς συμμάχους απέναντι στον Τραμπ

76
Η Κίνα αναζητεί εμπορικούς συμμάχους απέναντι στον Τραμπ

Αξιωματούχοι του Παναμά και της Κίνας θα έχουν σειρά συναντήσεων την εβδομάδα αυτή με στόχο την επίτευξη συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου, ένα χρόνο μετά την ομαλοποίηση των διπλωματικών σχέσεων των δύο κρατών, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

Συγκεκριμένα οι συζητήσεις ξεκίνησαν την Δευτέρα 9 Ιουλίου στην πόλη του Παναμά και αναμένεται να συνεχιστούν έως και την ερχόμενη Παρασκευή 13 Ιουλίου.

Ο Υπουργός Εμπορίου του Παναμά, Augusto Arosemena, τόνισε ότι είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία προκειμένου η χώρα του να αναδειχθεί σε κορυφαίο κέντρο προσέλκυσης κινεζικών επενδύσεων.

Επισημαίνεται ότι ο ασιατικός γίγαντας αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο «χρήστη» της Διώρυγας του Παναμά παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ.

Έτσι, λοιπόν, μετά την συνάντηση του Κινέζου πρωθυπουργού Λι Κεκιάνγκ και της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο την Δευτέρα 9 Ιουλίου, η Κίνα ευελπιστεί ότι στο «πρόσωπο» του Παναμά θα βρει έναν ακόμα σύμμαχο για τον εμπορικό πόλεμο που μαίνεται με τις ΗΠΑ.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.