Καφές και ρύζι στο στόχαστρο των εξαγωγών του Βιετνάμ

Καφές και ρύζι στο στόχαστρο των εξαγωγών του Βιετνάμ

71
Καφές και ρύζι στο στόχαστρο των εξαγωγών του Βιετνάμ

Οι εξαγωγές καφέ του Βιετνάμ αναμένεται να έχουν αυξηθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους κατά 9,6%  στους 1,03 εκατ. τόνους σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Στατιστικής Αρχής της ασιατικής χώρας τα οποία δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή 29 Ιουνίου.

Παράλληλα, τα έσοδα από τις εξαγωγές για το Βιετνάμ, το οποίο αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό καφέ παγκοσμίως, παρουσίασαν μια μείωση της τάξης του 6% κατά το ίδιο χρονικό διάστημα στα $1,98δις, σύμφωνα πάντα με τα ίδια στοιχεία.

Όσον αφορά αποκλειστικά  τον μήνα  Ιούνιο, οι εξαγωγές καφέ εκτιμάται ότι ανήλθαν στους 150.000 τόνους με τα έσοδα να ανέρχονται στα $287 εκατ.

Από την άλλη πλευρά, οι εξαγωγές ρυζιού μεταξύ Ιανουαρίου-Ιουνίου προβλέπεται να έχουν αυξηθεί κατά 26,2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι στους 3,61 εκατ. τόνους ενώ τα έσοδα εκτιμάται ότι εκτοξεύθηκαν κατά 44,3% στα $1,84 δις.

Τέλος ο τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας του συγκεκριμένου δημητριακού παγκοσμίως απέστειλε στο εξωτερικό 650.000 τόνους ρυζιού κατά τον μήνα Ιούνιο σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Στατιστικής Αρχής της χώρας.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.