Τραγικός Ιούλιος για τη διεθνή ακτοπλοΐα

Τραγικός Ιούλιος για τη διεθνή ακτοπλοΐα

343
Τραγικός Ιούλιος για τη διεθνή ακτοπλοΐα

Tουλάχιστον έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν ένα ferry boat βυθίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά στα ανοιχτά της Ινδονησίας με αποτέλεσμα τρομοκρατημένοι επιβάτες να πηδούν μέσα στη θάλασσα ώστε να σωθούν.

Επισημαίνεται ότι το ναυάγιο προκλήθηκε εξαιτίας ενός ρήγματος που δημιουργήθηκε στο κάτω μέρος του πλοίου. Το περιστατικό έλαβε χώρα στον πορθμό του Σελαγιάρ, ανοικτά της Ινδονησίας, το απόγευμα της Τρίτης (τοπική ώρα).

Συγκεκριμένα το KLM Lestari εκτελούσε το δρομολόγιο από την Μπίρα, στο νησί Σουλαγουέζι, στην Παματάτα, στο νησί Σελαγιάρ μεταφέροντας 139 επιβάτες και 48 Ι.Χ. Μεγάλη εντύπωση προκαλούν αναφορές των επιβατών σύμφωνα με τις οποίες το πλοίο δεν διέθετε τον απαιτούμενο αριθμό σωσιβίων.

Σκάφη διάσωσης έχουν μεταβεί στο σημείο ωστόσο το έργο τους δυσχεραίνεται από  τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Ινδονησία. Τοπικά μέσα της χώρας αναφέρουν ότι υπάρχουν φόβοι ο αριθμός των νεκρών έχει αυξηθεί.

Οι εικόνες των επιβατών να προσπαθήσουν να σωθούν πηδώντας στη θάλασσα καθώς επίσης και αυτοκίνητα να πλέουν στο νερό έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου.

Indonesia-Ferry

 

Φωτό: @Daeng_Info/Twitter

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.