Δίχως τέλος το «χάος» στον λιμένα Felixstowe

Δίχως τέλος το «χάος» στον λιμένα Felixstowe

282
Δίχως τέλος το «χάος» στον λιμένα Felixstowe

Δίχως τέλος η αναστάτωση για το κυριότερο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων του Ηνωμένου Βασιλείου, Felixstowe, καθώς η εφαρμογή ενός νέου IT λειτουργικού συστήματος στον τερματικό σταθμό του λιμένα θα παρατείνει τις καθυστερήσεις στη μεταφορά φορτίων από και προς το λιμένα για τουλάχιστον δύο μήνες.

Επισημαίνεται ότι μόλις δύο εβδομάδες πριν όταν και ο λιμένας άρχισε να υπολειτουργεί, οι μεγαλύτερες εταιρείες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (Maersk, MSC) εξέδωσαν ανακοινώσεις προκειμένου να καθησυχάσουν τους πελάτες τους.

Μέσα του Ηνωμένου Βασιλείου χαρακτηρίζουν την κατάσταση ως «απόλυτο χάος» το οποίο αναμένεται να μειώσει την διακίνηση του λιμένα κατά 50%. Τονίζεται ότι τόσο ναυλωτές όσο και πλοιοκτήτες έχουν γυρίσει την πλάτη τους το τελευταίο διάστημα στο Felixstowe προτιμώντας να φορτώσουν και να εκφορτώσουν τα εμπορεύματα τους μέσω άλλων βρετανικών λιμένων όπως του Σαουθάμπτον, ενώ σημαντικό μέρος των εμπορευματικών ροών εξυπηρετούνται και από το βρετανικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Τέλος σημειώνεται ότι ο αντίκτυπος της κρίσης του Felixstowe δεν έχει πλήξει μόνο την εφοδιαστική αλυσίδα στο Ηνωμένο Βασίλειο αφού προκαλεί και καθυστερήσεις σε πελάτες βορειοευρωπαϊκών και σκανδιναβικών λιμένων καθώς τα δρομολόγια των πλοίων αναπροσαρμόζονται συνεχώς.

Φωτό: portoffelixstowe.co.uk

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.