Η Αιθιοπία παράγει για πρώτη φορά αργό πετρέλαιο

Η Αιθιοπία παράγει για πρώτη φορά αργό πετρέλαιο

260
Η Αιθιοπία παράγει για πρώτη φορά αργό πετρέλαιο

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Αιθιοπία ξεκίνησε την παραγωγή αργού πετρελαίου. Η παραγωγή πραγματοποιήθηκε από τα πετρελαϊκά κοιτάσματα Kalub και Hilala, τα οποία βρίσκονται στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Η αρχική παραγωγή πετρελαίου ανήλθε σε μόλις 150 βαρέλια αναπτερώνοντας το ηθικό της κυβέρνησης της Αιθοπίας, καθώς πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της οικονομίας της χώρας αλλά και προς την καταπολέμηση της ανεργίας που την μαστίζει.

Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές τα αποθέματα των κοιτασμάτων Kalub και Hilala εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 6- 8 τρις κ.μ. αργού πετρελαίου.

Φιλί ζωής για την οικονομία της Αιθιοπίας είναι και το φυσικό αέριο.

Υπολογίζεται ότι τα έσοδα που θα αποκομίσει η Αιθιοπία από τις εξαγωγές της σε φυσικό αέριο θα ανέλθουν σε $8 δις. Οι συγκεκριμένες εξαγωγές θα προκύψουν μέσα από την έναρξη της λειτουργίας ενός αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου, οι εργασίες κατασκευής του οποίου θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της κυβέρνησης της Αιθιοπίας, οι εξαγωγές φυσικού αερίου από την χώρα αναμένεται να ξεκινήσουν σε δύο χρόνια από σήμερα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.