Η Θεσσαλονίκη πιο κοντά πλέον στο Αιγαίο

Η Θεσσαλονίκη πιο κοντά πλέον στο Αιγαίο

200
Η Θεσσαλονίκη πιο κοντά πλέον στο Αιγαίο

Aπό σήμερα, Παρασκευή 29 Ιουνίου, η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αποτελεί γεγονός.

Συγκεκριμένα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Aqua Blue», χωρητικότητας 1.000 ατόμων και 300 Ι.Χ, θα αναχωρεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή στις 17:00 από Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την σύμβαση που υπεγράφη χθες στο υπουργείο Ναυτιλίας η γραμμή από τη Θεσσαλονίκη με προσέγγιση τη Σκιάθο και τη Σύρο είναι επιδοτούμενη αντί μισθώματος 49.430 ευρώ ανά πλήρες δρομολόγιο, ενώ από τη Σύρο έως το Ηράκλειο το πλοίο θα εκτελεί ελεύθερη δρομολόγηση.

Παράλληλα τονίζεται στη σχετική σύμβαση ότι τα δρομολόγια, τα οποία θα πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα, θα εκτελούνται έως 02/09/2018, ενώ το «Αqua Blue» θα έχει τη δυνατότητα να προσεγγίζει και ενδιάμεσους λιμένες.

Επισημαίνεται ότι από τις 9 Ιουλίου το ίδιο πλοίο θα ενώσει με ένα ακόμα δρομολόγιο τη Θεσσαλονίκη με την Σκιάθο, την Σκόπελο και την Αλόννησο. Πιο συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα στις 8:00 θα εκτελείται ένα δρομολόγιο με επιστροφή από Αλόννησο στις 15:45, Σκόπελο στις 16:45, και Σκιάθο στις 17:30, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.