Επενδυτικό Fund (με ελληνικό DNA) ενισχύει την παρουσία του στη ναυτιλία

Επενδυτικό Fund (με ελληνικό DNA) ενισχύει την παρουσία του στη ναυτιλία

1187
Επενδυτικό Fund (με ελληνικό DNA) ενισχύει την παρουσία του στη ναυτιλία

Το Sevenseas (7seasfund.com), επενδυτικό Fund με έδρα το Λουξεμβούργο, ανακοίνωσε την Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 ότι ήρθε σε συμφωνία με την ελβετική Banque Heritage S.A. για την τοποθέτηση νέων κεφαλαίων στο Fund. Σκοπός του επενδυτικού αυτού σχήματος, συμφερόντων των εταιρειών Diamantis Pateras Maritime Limited και Nautilus Energy Management Corp., είναι η προσέλκυση πρόσθετων επενδυτικών κεφαλαίων, μέσω της θυγατρικής της 7Seas One, προκειμένου αυτά να επενδυθούν σε πλοία ξηρού φορτίου ηλικίας από 4 έως 10 έτη.

O Άκης Τσιριγκάκης, CEO του Sevenseas δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την έναρξη της συνεργασίας με την Banque Heritage, καθώς βλέπουμε έναν συνεργάτη στην προσπάθειά μας να ιδρύσουμε το Fund μας ως μια μακροπρόθεσμη πλατφόρμα για επενδύσεις στον ευρύτερο ναυτιλιακό κλάδο. Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του Fund και η καινοτόμος στρατηγική του όσον αφορά στην αντιστάθμιση του κινδύνου, διαφοροποιεί το Sevenseas από τα άλλα επενδυτικά όργανα στον κλάδο».

Από την πλευρά του, ο Marcos Esteve, CEO της Banque Heritage, τόνισε: «Το διεθνές επενδυτικό περιβάλλον αλλάζει με αμείωτο ρυθμό. Η Banque Heritage μέσω της ομάδας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων αναζητεί συνεχώς νέες επενδυτικές επιλογές που θα συμπληρώσουν τις παραδοσιακές, αλλά και εναλλακτικές μορφές επενδύσεων. Oι επενδύσεις σε πραγματικά περιουσιακά στοιχεία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που θα συνεργαστούμε με το Sevenseas Fund στη διαδικασία συγκέντρωσης περιουσιακών στοιχείων. Ελπίζουμε ότι, από κοινού, θα καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα κεφάλαια με σκοπό να επιτύχει το εγχείρημά μας».

Το Sevenseas είναι ένα Umbrella Fund που έχει στόχο να επενδύει σε διάφορους τομείς της ναυτιλίας, ανάλογα με την προοπτική τους και τις τάσεις της αγοράς.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.