Ένα νέο κρουαζιερόπλοιο προορισμένο για τις ανάγκες της Κίνας

Ένα νέο κρουαζιερόπλοιο προορισμένο για τις ανάγκες της Κίνας

118
Ένα νέο κρουαζιερόπλοιο προορισμένο για τις ανάγκες της Κίνας

Τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri πραγματοποίησαν πρόσφατα την καθέλκυση του κρουαζιερόπλοιου «Costa Venezia» στην πόλη Manfalcone. Το «Costa Venezia» αποτελεί το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της Costa Cruises που ναυπηγείται αποκλειστικά για τις ανάγκες της κινεζικής αγοράς.

Το νέο κρουαζιερόπλοιο της Costa Cruises έχει χωρητικότητα 135.500 τόνων, μήκος 323 μ. και ικανότητα να μεταφέρει έως και 5.100 επιβάτες.  Το «Costa Venezia εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο προς παράδοση τον ερχόμενο Φεβρουάριο, ενώ θα ξεκινήσει να πραγματοποιεί κρουαζιέρες στην Κίνα τον Μάϊο του 2019 έχοντας ως home port το λιμάνι της Σαγκάης. Το 2020 αναμένεται η εταιρεία κρουαζιέρας να παραλάβει το αδελφό πλοίο του «Costa Venezia», το οποίο είναι εξίσου προορισμένο για την κινεζική αγορά.

Πριν την έναρξη κρουαζιέρων στην Κίνα, το νέο πλοίο της Costa Cruises πρόκειται να εκτελέσει πρώτα δύο κρουαζιέρες, αναχωρώντας από το λιμένα της Τεργέστης με ενδιαμέσες στάσεις σε Ελλάδα, Κροατία και στη συνέχεια θα διασχίσει τη Μεσόγειο Θάλασσα έχοντας ως προορισμό τη ΝΑ Ασία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.