Τιμάμε τους ναυτικούς μας- σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα που θέσπισε ο IMO

Τιμάμε τους ναυτικούς μας- σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα που θέσπισε ο IMO

1275
Τιμάμε τους ναυτικούς μας- σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα που θέσπισε ο IMO

Η 25η Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα για τον Ναυτικό. Καθιερώθηκε από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) το 2010 με σκοπό να υπενθυμίζει σε όλη την κοινωνία -και ειδικά στο ναυτιλιακό κόσμο- πως οι ναυτικοί μας αποτελούν το πιο ζωντανό κύτταρο της ναυτιλίας. Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Ναυτικό είναι η αναγνώριση της συνεισφοράς των ναυτικών παγκοσμίως στο διεθνές εμπόριο, στην παγκόσμια οικονομία αλλά και στην κοινωνία των πολιτών.

Blue landscape A

Για το 2018, ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός αφιέρωσε το θέμα του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Ναυτικό στην ευημερία και την ευεξία των απανταχού ναυτιλλομένων (Seafarers’ Wellbeing). Σκοπός της φετινής καμπάνιας του IMO είναι να διαδοθούν μεθόδοι και στρατηγικές για την αντιμετώπιση του στρες, του άγχους, καθώς και άλλων ζητημάτων που επηρεάζουν την ψυχική υγεία των ναυτικών. Μάλιστα, ο γ.γ. του IMO Kitack Lim ανακοίνωσε το θέμα της καμπάνιας για το 2018 μέσω ενός σύντομου βίντεο, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Social Media

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η καμπάνια για την Παγκόσμια Ημέρα για τον Ναυτικό επικεντρώνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου ο IMO αλλά και ναυτικοί από όλο τον κόσμο, μοιράζονται τις εμπειρίες, τις γνώσεις αλλά και τις φωτογραφίες τους στην διαδικτυακή κοινότητα.

Τα φετινά hashtags της καμπάνιας είναι τα #SupportSeafarersWellbeing και #GoodDayatSea

Διαγωνισμός φωτογραφίας

Για το 2018, ο IMO και το International Seafarers’ Welfare and Assistance Network (ISWAN) συνεργάζονται και υλοποιούν ένα διαγωνισμό φωτογραφίας για τους ναυτικούς.

Για να συμμετέχετε στο διαγωνισμό αρκεί να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα dayoftheseafarerphotos.imo.org.

Οι νικητές του διαγωνισμού, ο οποίος πραγματοποιείται με την υποστήριξη του The North American Maritime Ministry Association (NAMMA), θα κερδίσουν μια GoPro Camera, ένα iPad ή και τα δύο!

Day of the Seafarer 2018 Photography Competition (002)

H εκπαιδευτική πρωτοβουλία Ιsalos.net και τα Ναυτικά Χρονικά εύχονται σε όλους τους ναυτικούς μας, Χρόνια Πολλά και Καλές Θάλασσες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.