Σε σταθερά επίπεδα κυμαίνεται η πετρελαϊκή παραγωγή της Petrobras

Σε σταθερά επίπεδα κυμαίνεται η πετρελαϊκή παραγωγή της Petrobras

57
Σε σταθερά επίπεδα κυμαίνεται η πετρελαϊκή παραγωγή της Petrobras

Η πετρελαϊκή παραγωγή του βραζιλιάνικου κολοσσού Petrobras ανήλθε σε 2,67 εκατ. βαρέλια/ημέρα τον περασμένο Μάιο, παραμένοντας σε σταθερά επίπεδα για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

Από τα 2,67 εκατ. βαρέλια, τα 2,57 εκατ. παρήχθησαν στην Βραζιλία, ενώ τα υπόλοιπα εκτός συνόρων.
Η παραγωγή φυσικού αερίου της Βραζιλίας ανήλθε τον περασμένο Μάιο σε 81 εκατ. κυβικά μέτρα/ημέρα, αύξηση κατά 2,4% συγκριτικά με τον Απρίλιο του 2018. Η αύξηση στην παραγωγή του φυσικού αερίου οφείλεται στα υψηλότερα επίπεδα ζήτησης για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών στην πολιτεία της Αμαζόνα, καθώς και στην επαναλειτουργία της πλατφόρμας εξόρυξης φυσικού αερίου Peroá στο Espirito Santo Basin, στην ανατολική ακτή της Βραζιλίας.

Η παραγωγή φυσικού αερίου της Petrobras εκτός Βραζιλίας ανήλθε σε 6,4 εκατ. κυβικά μέτρα/ημέρα, αύξηση κατά 0,8% συγκριτικά με τον Απρίλιο του 2018, λόγω της αυξημένης ζήτησης για φυσικό αέριο που καταγράφηκε στη Βολιβία, σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της εταιρείας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.