Σε αναστολή ορισμένες τακτικές γραμμές της Maersk και της MSC

Σε αναστολή ορισμένες τακτικές γραμμές της Maersk και της MSC

326
Σε αναστολή ορισμένες τακτικές γραμμές της Maersk και της MSC

Η Maersk Line και η MSC, οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες στην αγορά των containerships, έχουν αποφασίσει να διακόψουν ορισμένες τακτικές γραμμές τους με στόχο τον περιορισμό των ζημιών τους και την ανάκτηση της κερδοφορίας τους μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Πιο αναλυτικά, η δανέζικη Maersk έχει ανακοινώσει ότι θα διακόψει τη γραμμή AC5 μεταξύ Ασίας και δυτικής ακτής της Ν. Αμερικής, ενώ η MSC αναστέλλει προσωρινά την υπηρεσία Eagle, μία από τις κύριες τακτικές γραμμές της, η οποία συνδέει την Ασία με την δυτική ακτή των ΗΠΑ και τον Καναδά. Επιπλέον οι δύο εταιρείες έχουν ανακοινώσει ότι θα περιορίσουν τις θαλάσσιες μεταφορές μεταξύ Ασίας και Μέσης Ανατολής.

Τον περασμένο Μάϊο ο COO της Maersk Group, κ. Sorek Skou, λαμβάνοντας υπόψη τις ζημίες ύψους $239 εκατ. του Ομίλου το πρώτο εξάμηνο του 2018 επεσήμανε την ανάγκη να ληφθούν ορισμένα μέτρα προς τη βελτιστοποίηση του μεταφορικού δικτύου της Maersk.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης οι πολιτικές εξελίξεις και ο εντεινόμενος εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας έχουν επηρεάσει αρνητικά το θαλάσσιο εμπόριο μέσω του Ειρηνικού ωκεανού, ενώ εκτιμάται ότι θα σημειωθεί μείωση κατά 7% στις συγκεκριμένες εμπορικές ροές τον ερχόμενο Ιούλιο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.