Οι πρώτοι τερματικοί σταθμοί εισαγωγής LNG κατασκευάζονται στην Αυστραλία

Οι πρώτοι τερματικοί σταθμοί εισαγωγής LNG κατασκευάζονται στην Αυστραλία

142
Οι πρώτοι τερματικοί σταθμοί εισαγωγής LNG κατασκευάζονται στην Αυστραλία

Η Exxon Mobil σχεδιάζει να κατασκευάσει έναν τερματικό σταθμό εισαγωγής LNG στην ανατολική ακτή της Αυστραλίας, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα ο τερματικός σταθμός αναμένεται να έχει κατασκευαστεί στην πολιτεία της Βικτώρια μέχρι το 2022, αποτελώντας τον τρίτο τερματικό σταθμό εισαγωγής LNG που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί στην χώρα.

Η δημιουργία των τριών τερματικών σταθμών εισαγωγής φυσικού αερίου στην χώρα εκτιμάται ότι θα διασφαλίσει τον εφοδιασμό των εγχώριων ενεργειακών εταιρειών με φυσικό αέριο από την παγκόσμια αγορά LNG.

Η ανατολική ακτή της Αυστραλίας έχει έλλειψη φυσικού αερίου, καθώς τα αποθέματα που διαθέτει η χώρα ναι μεν τροφοδοτούν την εγχώρια αγορά και τους τερματικούς σταθμούς εξαγωγής που διαθέτει στην πολιτεία Κουίνσλαντ, ωστόσο η ζήτηση ολοένα και αυξάνεται, υπερβαίνοντας την προσφορά.

Ο νέος τερματικός σταθμός της Exxon Mobil στην ανατολική ακτή της Αυστραλίας εκτιμάται ότι θα ανταγωνιστεί τους άλλους δύο τερματικούς σταθμούς που θα κατασκευαστούν από την αυστραλιανή εταιρεία AGL Energy στο Crib Point της Βικτώρια εντός της περιόδου 2020-2021 και από την κοινοπραξία Australian Industrial Energy στο λιμένα του Kembla, νότια του Σίδνεϊ εντός του 2020.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.