Η CMA CGM ενισχύει την παρουσία της στα ευρωπαϊκά ύδατα

Η CMA CGM ενισχύει την παρουσία της στα ευρωπαϊκά ύδατα

148
Η CMA CGM ενισχύει την παρουσία της στα ευρωπαϊκά ύδατα

Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, η CMA CGM, προχώρησε σε συμφωνία με την φινλανδική Container Finance για την εξαγορά θυγατρικής της, η οποία φέρει το όνομα Containerships. Όπως μαρτυρά και η επωνυμία της η εν λόγω εταιρεία ειδικεύεται στην πλοιοκτησία και την διαχείριση containerships καθώς επίσης και στην παροχή υπηρεσιών logistics.

Επισημαίνεται ότι η Containerships παράλληλα θα εξακολουθεί να αναπτύσσει νέους κόμβους θαλάσσιων μεταφορών, ενώ σκοπός της φιλανδικής εταιρείας παραμένει η σταδιακή υιοθέτηση του καυσίμου LNG από όλα τα πλοία της εταιρείας. Σε αυτό το πλαίσιο αναμένει την παραλαβή τεσσάρων ακόμα πλοίων τα οποία θα χρησιμοποιούν LNG κατά το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο του 2018 έως τον Ιανουάριο του 2019. Τα νέα αυτά πλοία θα προστεθούν στον στόλο των ήδη 15 πλοίων της Containerships.

Σε επίσημη ανακοίνωση της η CMA CGM αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η απόκτηση της Containerships θα ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο την στρατηγική μας η οποία αποσκοπεί στην περαιτέρω ενίσχυση του περιφερειακού δικτύου του ομίλου».

Τονίζεται τέλος ότι το ύψος του deal δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, ενώ η συμφωνία εξαγοράς υπόκειται στην έγκριση από πλευράς των αρμόδιων κυβερνητικών αρχών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.