Μεταφορές και ενέργεια στο στόχαστρο Ρωσίας, Βόρειας και Νότιας Κορέας

Μεταφορές και ενέργεια στο στόχαστρο Ρωσίας, Βόρειας και Νότιας Κορέας

64
Μεταφορές και ενέργεια στο στόχαστρο Ρωσίας, Βόρειας και Νότιας Κορέας

Την πρόθεσή του για την πραγματοποίηση τριμερούς συνεργασίας Ρωσίας, Βόρειας Κορέας και Νότιας Κορέας εξέφρασε ο πρόεδρος της Ν. Κορέας κ. Moon Jae-in, εφόσον βέβαια αποκατασταθούν οι σχέσεις μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας και προκύψει μια ειρηνική και διπλωματική λύση.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ν. Κορέας επεσήμανε ότι η χώρα του βρίσκεται σε συζητήσεις προκειμένου να συνάψει συμφωνίες με τη Ρωσία στον τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών, της ενεργειακής βιομηχανίας, των υποδομών, της γεωργίας, της ναυπηγικής κτλ.

Το περασμένο έτος η αξία των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Ρωσίας και Ν. Κορέας ανήλθε σε $19 δις, αύξηση κατά 40% συγκριτικά με το 2016.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο παραπάνω χωρών ο κ. Moon Jae-in, τόνισε ότι μπορεί να συμμετέχει και η Β. Κορέα εφόσον υπάρξει μία ειρηνική λύση, προσθέτοντας ότι θα μπορούσαν να συνδέονται τα σιδηροδρομικά δίκτυα της Β. Κορέας, της Ν. Κορέας και της Ρωσίας προκειμένου να πραγματοποιούνται οι μεταφορές εμπορευμάτων από τη Ν. Κορέα στην Ρωσία και στην Ευρώπη μέσω της Β. Κορέας.

Ο πρόεδρος της Ν. Κορέας τόνισε επίσης ότι θα μπορούσε να κατασκευαστεί και ένας αγωγός για την μεταφορά φυσικού αερίου από την Ρωσία προς τη Ν. Κορέα μέσω της Β. Κορέας, ο οποίος θα μπορούσε επίσης να εξάγει ρωσικό αέριο ακόμα και στην Ιαπωνία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.