Η αγορά της Κίνας στο στόχαστρο των παραγωγών τσαγιού της Κένυας

Η αγορά της Κίνας στο στόχαστρο των παραγωγών τσαγιού της Κένυας

22
Η αγορά της Κίνας στο στόχαστρο των παραγωγών τσαγιού της Κένυας

Oι παραγωγοί τσαγιού της Κένυας επιθυμούν να εξάγουν τα εμπορεύματά τους προς την Κίνα ενισχύοντας κατά αυτό τον τρόπο το διμερές εμπόριο των δύο χωρών, δήλωσαν εκπρόσωποι των Κενυατών παραγωγών την Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018.

Συγκεκριμένα ο Joseph Kuria, Πρόεδρος των 320 acres Maramba Tea Estates στο Ναϊρόμπι (πρωτεύουσα της Κένυας) ανέφερε στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ότι το Πεκίνο αποτελεί μια εναλλακτική και προσοδοφόρα αγορά για το τσάι το οποίο καλλιεργείται στην ανατολική Αφρική.

Παράλληλα ο κ. Kuria τόνισε ότι το αγρόκτημα τσαγιού Maramba παράγει κατά μέσο όρο 14.000 με 18.000 κιλά πράσινου τσαγιού ετησίως το οποίο εξάγεται κυρίως στην Ινδία, το Αφγανιστάν και πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής. Επιπλέον πρόσθεσε ότι η φετινή παραγωγή πράσινου τσαγιού αναμένεται να αυξηθεί λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στην Κένυα.

Υπενθυμίζεται ότι η αφρικανική χώρα είχε υπογράψει τον Ιούλιο του 2017 μία συμφωνία με σκοπό να ενισχύσει τις εξαγωγές τσαγιού προς την Ασία. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της κυβέρνησης της Κένυας, οι εξαγωγές τσαγιού προς την Κίνα ανέρχονται στα 4 με 5 εκατ. κιλά ετησίως, ενώ η ετήσια παραγωγή εκτιμάται στα 472 εκατ. κιλά τσαγιού.

Τέλος ο James Mureu, Αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Κένυας (KNCCI) δήλωσε στο πλαίσιο του China Trade Week στο Ναϊρόμπι ότι η ενίσχυση των εξαγωγών τσαγιού και καφέ προς την Κίνα, θα έδινε μια ώθηση στα κέρδη ξένου συναλλάγματος για την μεγαλύτερη οικονομία της ανατολικής Αφρικής.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.