Επενδύσεις εκατομμυρίων στις θαλάσσιες αρτηρίες του δυτικού Καναδά

Επενδύσεις εκατομμυρίων στις θαλάσσιες αρτηρίες του δυτικού Καναδά

52
Επενδύσεις εκατομμυρίων στις θαλάσσιες αρτηρίες του δυτικού Καναδά

Η DP World, εταιρεία διαχείρισης τερματικών σταθμών λιμένων με έδρα στο Ντουμπάι, ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την περαιτέρω επέκταση και αναβάθμιση του τερματικού σταθμού διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων «Prince Rupert Fairview» στον Καναδά.

Μέσα από τις εργασίες επέκτασης υπολογίζεται ότι η ετήσια ικανότητα διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων από τον δεύτερο μεγαλύτερο τερματικό σταθμό του Καναδά θα ανέλθει σε 1,8 εκατ. TEUs από 1,35 εκατ. TEUs σήμερα.
Οι εργασίες αναβάθμισης του τερματικού σταθμού εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν στα μέσα του 2019 και θα ολοκληρωθούν εντός του 2022, με την προσθήκη νέων γερανογεφυρών και την αύξηση της έκτασης της αποβάθρας του τερματικού από 32 εκτάρια σε 41.

Ο CEO της DP World, Sultan Ahmed Bin Sulayem, τόνισε ότι ο λιμένας Prince Rupert διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διευκόλυνση του εμπορίου στην εν λόγω περιοχή και κατά μήκος της δυτικής ακτής του Καναδά όπου μέσω σιδηροδρομικών συνδέσεων είναι δυνατή η μεταφορά εμπορευμάτων προς την υπόλοιπη χώρα και προς τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.