Θετικές προσδοκίες για την πορεία των νοτιοκορεάτικων ναυπηγείων

Θετικές προσδοκίες για την πορεία των νοτιοκορεάτικων ναυπηγείων

83
Θετικές προσδοκίες για την πορεία των νοτιοκορεάτικων ναυπηγείων

Ανοδική πορεία καταγράφουν οι παραγγελίες για νεότευκτα πλοία που δέχονται τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία, ξεπερνώντας μάλιστα τον περασμένο Μάιο τις αντίστοιχες παραγγελίες που δέχτηκαν οι ανταγωνιστικές τους χώρες σε Ασία και Ευρώπη.

Τον περασμένο Μάιο οι παραγγελίες που δέχτηκε η παγκόσμια ναυπηγική βιομηχανία αφορούσαν 35 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 1 εκατ. τόνων.

Τα ναυπηγεία της Ν. Κορέας δέχθηκαν παραγγελίες για 15 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 550.000 τόνων, καταλαμβάνοντας το 55% των παραγγελιών που δόθηκαν παγκοσμίως.

Την δεύτερη θέση κατέλαβαν τα κινεζικά ναυπηγεία με παραγγελίες για 13 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 250.000 τόνων, ενώ τα ιαπωνικά ναυπηγεία δεν δέχθηκαν καμία παραγγελία για τον περασμένο Μάιο.

Την ίδια περίοδο παραγγελία για τη ναυπήγηση δύο πλοίων, συνολικής χωρητικότητας 90.000 τόνων, δέχθηκαν τα γερμανικά ναυπηγεία.

Τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία βρίσκονται επίσης στην κορυφή αναφορικά με τις παραγγελίες που έχουν δεχθεί από τις αρχές του 2018 έως και τα τέλη του περασμένου Μαΐου, οι οποίες αφορούσαν πλοία συνολικής χωρητικότητας 4,1 εκατ. τόνων.

Τα ναυπηγεία της Κίνας βρίσκονται στην δεύτερη θέση και η Ιαπωνία στην τρίτη με παραγγελίες για πλοία συνολικής χωρητικότητας 3,59 εκατ. τόνων και 1,3 εκατ. τόνων, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.