Πού θα καταλήξει η συμφωνία των χωρών μελών του OPEC;

Πού θα καταλήξει η συμφωνία των χωρών μελών του OPEC;

64
Πού θα καταλήξει η συμφωνία των χωρών μελών του OPEC;

Ο υπουργός ενέργειας της Ρωσίας, κ. Alexander Novak, δήλωσε πρόσφατα ότι αναμένεται αύξηση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου από τις χώρες μέλη του OPEC κατά 1,5 εκατ. βαρέλια, εφόσον οι χώρες μέλη του Οργανισμού συμφωνήσουν. Ο κ. Novak επεσήμανε ότι η αύξηση αυτή θα λάβει χώρα μόνο κατά το τρίτο τρίμηνο του 2018, ενώ στη συνέχεια θα αποφασισθεί κατά πόσο μπορεί να πάρει παράταση η συγκεκριμένη αύξηση στην παραγωγή του πετρελαίου, λαμβάνοντας υπόψη και την πορεία της ζήτησης στην αγορά του πετρελαίου. Ο Ρώσος υπουργός ενέργειας δήλωσε επιπρόσθετα πως εκτιμάται ότι θα καταγραφεί αύξηση στην παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου εντός των επόμενων μηνών.

Η συμφωνία για περικοπές στην παγκόσμια πετρελαϊκή παραγωγή από τις χώρες μέλη του OPEC, η οποία πραγματοποιήθηκε στα τέλη του 2016 έχει ως στόχο να μειωθούν τα αποθέματα πετρελαίου σε παγκόσμια βάση στα μέσα επίπεδα των τελευταίων πέντε ετών.

Μέσα στις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντηση των χωρών μελών του OPEC στη Βιέννη προκειμένου να εξετάσουν επιλογές για παράταση της μεταξύ τους συμφωνίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.