Αμείωτες οι ναυπηγήσεις πλοίων για την MSC Cruises

Αμείωτες οι ναυπηγήσεις πλοίων για την MSC Cruises

332
Αμείωτες οι ναυπηγήσεις πλοίων για την MSC Cruises

Η MSC Cruises και η STX France προχώρησαν την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 στην υπογραφή συμφωνίας για την κατασκευή του πέμπτου κατά σειρά κρουαζιερόπλοιου της σειράς Meraviglia. Το πλοίο, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί το 2023, θα είναι εξοπλισμένο με κινητήρες διπλού-καυσίμου νέας γενιάς, οι οποίοι είναι σχεδιασμένοι ώστε να λειτουργούν με καύσιμο LNG.

Παράλληλα όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου της MSC Cruises, το νέο αυτό κρουαζιερόπλοιο θα περιλαμβάνει και τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον, μεταξύ των οποίων και ένα προηγμένο σύστημα επεξεργασίας υδάτινων λυμάτων.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε  στο ναυπηγείο Saint-Nazaire παρουσία και του κ. Bruno Le Maire, του Υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας, o Eκτελεστικός Πρόεδρος της MSC Cruises, κ. Pierfrancesco Vago, δήλωσε: «Με την ανακοίνωση της παραγγελίας ενός ακόμα πλοίου, του 13ου κατά το 10ετές επενδυτικό μας σχέδιο, επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας για μια βιώσιμη ανάπτυξη της εταιρείας μας.»

Τέλος επισημαίνεται ότι η συμφωνία για την επέκταση του στόλου της MSC Cruises αποτελεί μια επιπρόσθετη επένδυση της οποίας το ύψος αναμένεται να φτάσει τα 900 εκατ. ευρώ.

Φωτό: MSC Cruises

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.