Τουρκικό πλοίο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ανοικτά της Κροατίας

Τουρκικό πλοίο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ανοικτά της Κροατίας

288
Τουρκικό πλοίο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ανοικτά της Κροατίας

Το τουρκικό πλοίο Haksa απέστειλε σήμα κινδύνου τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 17 Ιουνίου 2018 όταν άρχισε να παίρνει νερό το οποίο κατέστρεψε το μηχανοστάσιό του, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Hurriyet.

Το περιστατικό συνέβη 16 ναυτικά μίλια από το νησί Jabuka της Κροατίας με τις κροατικές και ιταλικές υπηρεσίες διάσωσης να σπεύδουν στο σημείο και να ξεκινούν μια συντονισμένη επιχείρηση.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Μεταφορών της Κροατίας, η απομάκρυνση των 13 μελών του πληρώματος (11 Τούρκοι και 2 Ινδοί) από το πλοίο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Παράλληλα το κροατικό Υπουργείο επεσήμανε ότι δεν έχει εντοπιστεί κανένα ίχνος ρύπανσης στη θάλασσα, ωστόσο το γεγονός ότι το πλοίο μετέφερε 3.000 τόνους μαγνησίτη και περιείχε 70 τόνους καυσίμων είχε θέσει σε κατάσταση αναμονής τις υπηρεσίες διάσωσης ούτως ώστε αποτρέψουν κάθε πιθανή ρύπανση.

Τέλος επισημαίνεται ότι λόγω κάποιων ζημιών στο πίσω μέρος του πλοίου αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο ναυπηγείο Brodotrogir στο Τρογκίρ της Κροατίας για την αποκατάσταση των ζημιών αυτών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.