Η Κωνσταντινούπολη παγκόσμιος κόμβος της αεροπορικής κίνησης

Η Κωνσταντινούπολη παγκόσμιος κόμβος της αεροπορικής κίνησης

177
Η Κωνσταντινούπολη παγκόσμιος κόμβος της αεροπορικής κίνησης

Σε λίγους μήνες αναμένεται να υποδεχθεί τους πρώτους επιβάτες το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, το τρίτο κατά σειρά που θα εξυπηρετεί την τουρκική μεγαλούπολη.

Με το 90% των εργασιών να έχει ολοκληρωθεί, το νέο αεροδρόμιο θα εξυπηρετεί τουλάχιστον 90 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, ενώ ως το 2023 ο αριθμός αυτός αναμένεται να ανέλθει στους 150 εκατομμύρια επιβάτες.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε περήφανα ότι το νέο αεροδρόμιο θα συγκαταλέγεται μέσα στα τρία κορυφαία αεροδρόμια παγκοσμίως, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί πολύ σημαντική επένδυση για το μέλλον της χώρας του, καθιστώντας την Κωνσταντινούπολη ως έναν παγκόσμιο κόμβο της αεροπορικής κίνησης. Η τουρκική κυβέρνηση αναμένει έσοδα που ξεπερνούν τα 26 δις ευρώ.

Τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου προγραμματίζονται για τις 29 Οκτωβρίου 2018, την Ημέρα Δημοκρατίας της Τουρκίας, ενώ η ονομασία του δεν έχει ακόμα αποφασιστεί.

Το 2017 από τα τουρκικά αεροδρόμια εξυπηρετήθηκαν πάνω από 193 εκατομμύρια επιβάτες και 1,9 εκατομμύρια αεροπλάνα, ενώ τα τελευταία δέκα χρόνια ο αριθμός των επιβατών ξεπέρασε το 1,3 δις, σύμφωνα με στοιχεία των τουρκικών αεροδρομίων.

Με την έναρξη λειτουργίας του νέου αερολιμένα στο χώρο του αεροδρομίου Ataturk θα κατασκευαστεί ένα τεράστιο πάρκο το οποίο θα ονομάζεται «Κήποι του Λαού».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.