Η Dorian LPG απέρριψε την πρόταση της BW LPG

Η Dorian LPG απέρριψε την πρόταση της BW LPG

190
Η Dorian LPG απέρριψε την πρόταση της BW LPG

Mε Δελτίο Τύπου της η Dorian LPG ανακοίνωσε την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο απέρριψε ομόφωνα την πρόταση της BW LPG Ltd για συγχώνευση των δύο εταιρειών.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στο σχετικό Δελτίο Τύπου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Dorian LPG αφού έλαβε υπόψιν της την αξία και την απόδοση του στόλου της, αποφάσισε να μην αποδεχτεί την συγκεκριμένη πρόταση για συγχώνευση των δύο εταιρειών. Παράλληλα σε επιστολή του Γιάννη Κ. Χατζηπατέρα, Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της Dorian LPG προς τον κ. Andreas Sohmen-Pao, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της BW LPG, αναφέρεται ότι ενώ μια ενδεχόμενη συγχώνευση θα ήταν οικονομικά επωφελής για την BW LPG, δεν θα ίσχυε το ίδιο και για την Dorian LPG.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της BW LPG Ltd στα τέλη του περασμένου Μαΐου, η οποία ανέρχονταν στα $1,1 δις, αφορούσε την συγχώνευση των δύο εταιρειών ή κατά μερικούς την εξαγορά της Dorian LPG από την BW LPG , με ανταλλαγή μετοχών και συγκεκριμένα 2,05 μετοχές της BW LPG Ltd να προσφέρονται για μία μετοχή της Dorian LPG.

Έτσι η πολυσυζητημένη «σύμπλευση» των δύο εταιρειών, η οποία θα δημιουργούσε την μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο των πλοίων μεταφοράς υγραερίου, δεν προχώρησε, προς το παρόν τουλάχιστον .

Φωτό: dorianlpg.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.