Επεκτατισμός δίχως τέλος για την Lufthansa

Επεκτατισμός δίχως τέλος για την Lufthansa

237
Επεκτατισμός δίχως τέλος για την Lufthansa

H Lufthansa, ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Γερμανίας, βρίσκεται σε συζητήσεις για την απόκτηση μέρους της Norwegian Air, η οποία αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη. Να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον της για την Norwegian Air είχε εκφράσει και η IAG, μητρική εταιρεία της British Airways, η οποία και αγόρασε μερίδιό της τον περασμένο Απρίλιο.

Ο πρόεδρος και CEO της Lufthansa, κ. Carsten Spohr, δήλωσε ότι παρατηρείται ένα έντονο κύμα ενοποιήσεων στην αγορά των αερομεταφορών της Ευρώπης το τελευταίο διάστημα, καθώς οι αυξημένες τιμές πετρελαίου έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις εταιρείες, ιδιαίτερα σε όσες βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Από μέρους της Norwegian Air αναφέρθηκε ότι μετά την απόκτηση μέρους της από την IAG, πολλές προσφορές για συνεργασίες, καθώς και για την εξαγορά της έχουν υποβληθεί, ανεβάζοντας με αυτόν τον τρόπο την αξία της μετοχής της εταιρείας.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η Lufthansa έχει τις κεραίες της ανοιχτές σε κάθε ευκαιρία για εξαγορά άλλων αεροπορικών εταιρειών. Η γερμανική εταιρεία έχει βάλει στο στόχαστρό της την Alitalia, ενώ το περασμένο έτος πραγματοποίησε την εξαγορά μέρους της Air Berlin, καθώς και της Brussels Airlines. Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν η Lufthansa είχε εξαγοράσει την Swiss Airlines και την Australian Airlines, μεταξύ άλλων αεροπορικών εταιρειών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.