Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε bulk carrier

Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε bulk carrier

1246
Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε bulk carrier
Φωτό αρχείου/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανεστάλησαν προσωρινά οι εργασίες στο λιμένα του Kembla, νότια του Σίδνεϊ στην Αυστραλία όταν πυρκαγιά ξέσπασε σε πλοίο που μετέφερε σιδηρομεταλλεύματα τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 18 Ιουνίου, ενώ βρισκόταν σε διαδικασίας εκφόρτωσης.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, προήλθε από έκρηξη σε ένα από τα αμπάρια του πλοίου «Iron Chieftain», σημαίας Αυστραλίας,  το οποίο ανήκει στην CSL Group Inc.

Αμέσως κατέφθασαν στον τόπο του συμβάντος σωστικά μέσα για να απεγκλωβίσουν το πλήρωμα του πλοίου, καθώς και πυροσβεστικά μέσα με δυναμικό 100 ατόμων για να αποσβέσουν την πυρκαγιά. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις για την απόσβεση της φωτιάς στο πλοίο, καθώς έχει επεκταθεί ήδη σε ένα μεγάλο μέρος του.

Το θετικό είναι ότι κανένας από το πλήρωμα του πλοίου δεν τραυματίστηκε, ενώ δεν έχει παρατηρηθεί κάποια διαρροή πετρελαίου από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο «Iron Chieftain».

Οι προσεγγίσεις πλοίων στο λιμένα του Kembla και οποιεσδήποτε άλλες λιμενικές εργασίες απαγορεύτηκαν έως ότου τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.