Όταν ένα σύστημα ΙΤ βραχυκυκλώνει το λιμάνι- πύλη της Αγγλίας

Όταν ένα σύστημα ΙΤ βραχυκυκλώνει το λιμάνι- πύλη της Αγγλίας

143
Όταν ένα σύστημα ΙΤ βραχυκυκλώνει το λιμάνι- πύλη της Αγγλίας

H κύρια πύλη ελλιμενισμού containerships της Αγγλίας, το λιμανι Felixstowe στο Ηνωμένο Βασίλειο, αντιμετωπίζει τις τελευταίες μέρες σοβαρή συμφόρηση μετά την «επεισοδιακή» όπως εκτυλίσσεται εφαρμογή ενός νέου IT συστήματος η οποία έχει βραχυκυκλώσει και τις σιδηροδρομικές μεταφορές από τον λιμένα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η MSC σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 αναφέρει ότι όλα τα πλοία τακτικών γραμμών που εξυπηρετούνται στον λιμένα αντιμετωπίζουν πρωτοφανή καθυστέρηση.
Οι καθυστερήσεις αφορούν και τους χρόνους συλλογής και παράδοσης φορτίων.

Η Maersk ενημέρωσε επίσης τους πελάτες της για την κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι Felixstowe, ενώ και η COSCO εξέδωσε ειδοποίηση σύμφωνα με την οποία οι υπηρεσίες της κινεζικής εταιρείας παρέχονται με χαρακτηριστική δυσκολία.

Από την πλευρά τους, με ανακοίνωση προς τους πελάτες τους εκπρόσωποι του λιμένα Felixstowe ανέφεραν ότι η εφαρμογή οποιουδήποτε σημαντικού λειτουργικού συστήματος αποτελεί μια «περίπλοκη διαδικασία». Τέλος στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι τα προβλήματα που σχετίζονται με τις καθυστερήσεις αναμένεται να συνεχιστούν για τις επόμενες 24-36 ώρες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.