Σε απεργιακό κλοιό η Κίνα

Σε απεργιακό κλοιό η Κίνα

154
Σε απεργιακό κλοιό η Κίνα

Παρά το αυστηρό πολιτικό θεσμικό πλαίσιο που περιβάλλει την Κίνα, αποτελεί πρωτόγνωρο το γεγονός ότι λαμβάνουν χώρα απεργίες από εργαζομένους στην χώρα προς ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες φορτηγών στην Κίνα διαμαρτύρονται εντόνως και προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις λόγω της ανόδου των τιμών του αργού πετρελαίου, οι οποίες τις τελευταίες εβδομάδες έχουν φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 3,5 ετών.

Η συγκεκριμένη άνοδος οδηγεί σε σημαντική αύξηση του κόστους εισαγωγών πετρελαίου από τις επιχειρήσεις το οποίο μετακυλίεται στους καταναλωτές, ιδιαίτερα σε μεγάλες χώρες- εισαγωγείς πετρελαίου, όπως είναι η Κίνα.

Ένας λόγος που έχει ωθήσει τους ιδιοκτήτες φορτηγών στην Κίνα να πάρουν την απόφαση να απεργήσουν είναι και η ισχυρή παρουσία της εταιρείας Manbang, η οποία προσφέρει υπηρεσίες «Uber» για τα φορτηγά, γεγονός που έχει συμβάλλει αρνητικά στις μεταφορές εμπορευμάτων από τα φορτηγά εκείνα που δεν είναι εγγεγραμμένα στην εν λόγω υπηρεσία.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, εκτός από τους ιδιοκτήτες φορτηγών στην Κίνα σε αντίστοιχες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωράνε και οι ιδιοκτήτες φορτηγών στην Βοσνία διαμαρτυρόμενοι για τις αυξημένες τιμές του πετρελαίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.