Ρότερνταμ – Αμβούργο: δύο ανταγωνιστές συνεργάζονται

Ρότερνταμ – Αμβούργο: δύο ανταγωνιστές συνεργάζονται

226
Ρότερνταμ – Αμβούργο: δύο ανταγωνιστές συνεργάζονται

Δύο από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης που εξυπηρετούν πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, το Ρότερνταμ και το Αμβούργο, συνεργάζονται με στόχο την βελτιστοποίηση των προσεγγίσεων των containerships σε λιμένες της Β. Ευρώπης.

Η συνεργασία αφορά την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ του λιμένα του Ρότερνταμ και του Αμβούργου, παρά το γεγονός πως αποτελούν δύο ανταγωνιστικά λιμάνια.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης «TOC Container Supply Chain» στο Ρότερνταμ εκπρόσωποι των λιμενικών αρχών του Ρότερνταμ και του Αμβούργου ανέφεραν ότι η πρωτοβουλία για τη συνεργασία μεταξύ των δύο λιμένων στηρίχθηκε σε αίτημα της Maersk Line. Συγκεκριμένα η δανέζικη εταιρεία επεσήμανε ότι η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των λιμένων του Αμβούργου και του Ρότερνταμ αναφορικά με τη διέλευση των πλοίων της, καθώς και άλλων δεδομένων που αφορούν τους συγκεκριμένους θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της μετακίνησης των πλοίων.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης τόσο ο λιμένας του Ρότερνταμ όσο και ο λιμένας του Αμβούργου εφαρμόζουν προγράμματα διέλευσης και εξυπηρέτησης πλοίων, μέσα από την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των ναυτιλιακών εταιρειών, των διαχειριστών τερματικών σταθμών, των πρακτόρων και άλλων παρόχων υπηρεσιών. Συγκεκριμένα στο λιμένα του Ρότερνταμ το πρόγραμμα αυτό εκτιμάται ότι έχει συμβάλλει στη μείωση του χρόνου αναμονής των πλοίων στο συγκεκριμένο λιμάνι κατά 20%, αλλά και σε σημαντική εξοικονόμηση καυσίμων.

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων των λιμενικών αρχών του Ρότερνταμ και του Αμβούργου, στόχος αποτελεί να εισέλθουν και άλλα λιμάνια σε αυτήν την συμφωνία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.