Κρουαζιερόπλοιο που δεν χρειάζεται ανεφοδιασμό για 40 ημέρες

Κρουαζιερόπλοιο που δεν χρειάζεται ανεφοδιασμό για 40 ημέρες

227
Κρουαζιερόπλοιο που δεν χρειάζεται ανεφοδιασμό για 40 ημέρες

Η αύξηση της κρουαζιέρας που καταγράφεται σε παγκόσμιο επίπεδο έχει οδηγήσει τους επιβάτες προς αναζήτηση νέων προορισμών, επιλέγοντας να ταξιδέψουν σε ανεξερεύνητες θαλάσσιες περιοχές. Ωστόσο στις συγκεκριμένες θαλάσσιες περιοχές δεν υπάρχουν τα κατάλληλα σημεία ανεφοδιασμού των πλοίων με τα απαραίτητα εφόδια για την απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Η Quark Expeditions, η οποία πραγματοποιεί κρουαζιέρες εξερεύνησης σε πολικές περιοχές, υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία με τα μεγαλύτερα ναυπηγεία της Κροατίας, Brodosplit, για τη ναυπήγηση ενός νέου κρουαζιερόπλοιου. Το νέο κρουαζιερόπλοιο εξερεύνησης θα είναι σχεδιασμένο και εξοπλισμένο με τέτοιο τρόπο που να μην χρειάζεται να επανεφοδιαστεί με νερό, προμήθειες και καύσιμα για μια περίοδο 40 ημερών.

Το νέο πλοίο της Quark Expeditions, χωρητικότητας 13.000 τόνων και με δυνατότητα μεταφοράς 200 ατόμων, θα είναι έτοιμο προς παράδοση το 2020.

Το κρουαζιερόπλοιο θα φέρει την ονομασία «Polar Class 6», θα έχει μήκος 127.9 μ., βύθισμα 5,1 μ. και πλάτος 21,5 μ., ενώ θα είναι φιλικό προς το περιβάλλον καθώς θα διαθέτει σύστημα διαχείρισης του θαλάσσιου έρματος και των αποβλήτων του.

Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι η Quark Expeditions έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν μέσω κρουαζιερόπλοιων την πρώτη διέλευση επιβατών από το Βορειοανατολικό πέρασμα στην Αρκτική, καθώς και τον πρώτο περίπλου επιβατών στην Ανταρκτική.

Φωτό: quarkexpeditions.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.