Κορυφώνονται οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις στην αγορά κρουαζιέρας

Κορυφώνονται οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις στην αγορά κρουαζιέρας

211
Κορυφώνονται οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις στην αγορά κρουαζιέρας

Η Royal Caribbean Cruises Ltd., η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε εξαγορά του 66,7% των μετοχών της SilverSea Cruises, η οποία δραστηριοποιείται στις πολυτελείς κρουαζιέρες αλλά και στις κρουαζιέρες εξερεύνησης, έναντι του $1 δις.

Η Silversea Cruises, με στόλο εννέα πλοίων, προσφέρει κρουαζιέρες στην Ανταρκτική, στην Αρκτική και στη Γροιλανδία με εισιτήρια που αγγίζουν τα $5.000.

Ο CEO της Royal Caribbean, κ. Richard Fain, επεσήμανε τον στόχο της εταιρείας να εντάξει στο χαρτοφυλάκιό της τις πολυτελείς και εξειδικευμένες κρουαζιέρες προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες στους πελάτες της, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για δύο ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές οι οποίες προσελκύουν ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον των επιβατών.

Όπως αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης εντός του 2018 τα έσοδα της παγκόσμιας αγοράς κρουαζιέρας εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε $45,6 δις, αύξηση κατά 4,6%, συγκριτικά με το 2017. Τα έσοδα της Royal Caribbean κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους έφτασαν τα $9 δις.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.