Ασιατική σύμπλευση συμφερόντων με επικεφαλής την COSCO

Ασιατική σύμπλευση συμφερόντων με επικεφαλής την COSCO

157
Ασιατική σύμπλευση συμφερόντων με επικεφαλής την COSCO

Η COSCO Shipping Technology Co., θυγατρική της COSCO Shipping, υπέγραψε πρόσφατα στην Σαγκάη συμβόλαιο κοινοπραξίας με την ιαπωνική εταιρεία παραγωγής ναυτιλιακού εξοπλισμού Furuno Electric και την ιαπωνική trading firm Heisei Trading.

Επισημαίνεται ότι η νέα αυτή σύμπραξη θα φέρει το όνομα «COSCO SHIPPING FURUNO Navigation and Communication Technology» και θα εδρεύει στην Σαγκάη. Η νεοσύστατη εταιρεία αναμένεται να δώσει έμφαση στους τομείς της τεχνολογίας, της Έρευνας και Ανάπτυξης, του σχεδιασμού και παραγωγής ναυτιλιακών συστημάτων πλοήγησης και επικοινωνίας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η COSCO Shipping Technology στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Η κοινοπραξία αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια της  COSCO Shipping Lines να αναπτύξει το βιομηχανικό cluster της Σαγκάης σε «6+1» τομείς, οι οποίοι είναι οι εξής: ναυτιλία, εφοδιαστική, χρηματοοικονομικά, ναυτιλιακές υπηρεσίες, κατασκευή εξοπλισμών και τεχνολογίες διαδικτύου. Με τον τρόπο αυτό η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο (πίσω από την Maersk και την MSC), επιδιώκει να διαφοροποιήσει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες και σε άλλους τομείς που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την ναυτιλία.

Είναι βέβαιο ότι οι Κινέζοι, όπως σχολιάζουν πολλοί Ευρωπαίοι αναλυτές, μέσω της δημιουργίας conglomerates και κοινοπραξιών ενσωματώνουν νέες τεχνολογίες στους κλάδους παραγωγής τους, τις οποίες εν τέλει σφετερίζονται.

Φωτό: lines.coscoshipping.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.