Σε προσέλκυση ναυτικών προσβλέπει ο Καναδάς

Σε προσέλκυση ναυτικών προσβλέπει ο Καναδάς

307
Σε προσέλκυση ναυτικών προσβλέπει ο Καναδάς

Μεγάλες προσπάθειες γίνονται από την επαγγελματική οργάνωση Seafarers’ International Union of Canada, σε συνεργασία με άλλους ναυτιλιακούς οργανισμούς και ενώσεις του Καναδά προκειμένου να προσελκύσουν άτομα καναδέζικης εθνικότητας στο ναυτικό επάγγελμα.

Για αυτόν τον λόγο οι παραπάνω οργανώσεις έχουν προωθήσει μία πρωτοβουλία με ονομασία «Be a seafarer» για όσους Καναδούς ενδιαφέρονται να απασχοληθούν στη ναυτιλία. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας οι ενδιαφερόμενοι εφόσον υποβάλουν αίτηση και γίνουν αποδεκτοί θα λάβουν δωρεάν εκπαίδευση, ενώ θα τους δοθεί η δυνατότητα μέσα από το πρόγραμμα αυτό να πραγματοποιήσουν το πρώτο τους μπάρκο επί αμοιβή.

Η απόφαση για την ανάληψη της πρωτοβουλίας «Be a seafarer» ελήφθη μετά από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τις οποίες εκτιμάται ότι τα επόμενα πέντε χρόνια το 20% των Καναδών που απασχολούνται στο ναυτικό επάγγελμα θα συνταξιοδοτηθούν με αποτέλεσμα να χαθεί σημαντικό μέρος του εργατικού δυναμικού από τη ναυτιλιακό τομέα της χώρας.

Σε εθνικό επίπεδο η ναυτιλία του Καναδά συνεισφέρει περίπου $3 δις στο ΑΕΠ της χώρας, αντιπροσωπεύοντας έναν ζωτικής σημασίας τομέα για την οικονομία της, αλλά και έναν διαρκώς αναπτυσσόμενο τομέα που χρειάζεται έμψυχο εργατικό δυναμικό.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.