Ενδυναμώνεται ο νέος στόλος της ιαπωνικής συμμαχίας ONE

Ενδυναμώνεται ο νέος στόλος της ιαπωνικής συμμαχίας ONE

104
Ενδυναμώνεται ο νέος στόλος της ιαπωνικής συμμαχίας ONE

Η Ocean Network Express (ONE), η νέα συμμαχία στην αγορά των containerships, η οποία αποτελείται από τις ιαπωνικές εταιρείες Mitsui OSK Lines (MOL), Nippon Yusen Kaisha (NYK) και Kawasaki Kisen Kaisha (K Line), παρέλαβε πρόσφατα το πρώτο containership που έχει ναυπηγηθεί συγκεκριμένα για τις ανάγκες της και είναι «ενδεδυμένο» με τα χρώματά της.

Πρόκειται για το «One Stork», χωρητικότητας 14.000 TEUs, το οποίο διαθέτει σύστημα κατανάλωσης διπλού καυσίμου, για να είναι σε θέση να ανταποκρίνεται στις διεθνείς περιβαλλοντικές απαιτήσεις. Το πλοίο θα εκτελεί πλόες στην τακτική γραμμή Ασία- Β. Αμερική, κάνοντας στάσεις στους λιμένες του Kaohsiung, του Χονγκ Κονγκ, του Yantian, του Cai Mep, της Σιγκαπούρης, της Νέας Υόρκης κ.ά.

Η συμμαχία ONE ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2018 επίσημα τη λειτουργία της, θέτοντας ως στόχο να δραστηριοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ εκτιμάται ότι θα διακινεί εμπορεύματα σε πάνω από 200 λιμένες, αποτελώντας μία από τις μεγαλύτερες συμμαχίες στην αγορά των containerships σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η συμμαχία, μέσω της ενοποίησης των τριών παραπάνω εταιρειών, εκτιμάται ότι θα διαθέτει έναν στόλο από 250 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 1.440.000 TEUs, παρέχοντας ανταγωνιστικές, καινοτόμες και υψηλής ποιότητας μεταφορικές υπηρεσίες στους πελάτες της.

Φωτό: one-line.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.