Καταργούνται οι περικοπές στην παγκόσμια πετρελαϊκή παραγωγή;

Καταργούνται οι περικοπές στην παγκόσμια πετρελαϊκή παραγωγή;

98
Καταργούνται οι περικοπές στην παγκόσμια πετρελαϊκή παραγωγή;

Η πετρελαϊκή παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας ξεπέρασε τα 10 εκατ. βαρέλια/ημέρα τον περασμένο Μάιο, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα παραγωγής από τον Οκτώβριο του 2017.

Στις 22- 23 Ιουνίου πρόκειται να λάβει χώρα στη Βιέννη η συνάντηση των χωρών μελών του OPEC, στο πλαίσιο της οποίας η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία αναμένεται ότι θα προτείνουν την αύξηση της πετρελαϊκής παραγωγής από τις υπόλοιπες χώρες μέλη του Οργανισμού, προωθώντας συγχρόνως την σταδιακή κατάργηση των περικοπών που έχουν τεθεί τους τελευταίους 18 μήνες προκειμένου να επέλθει ισορροπία στην αγορά του πετρελαίου.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Bloomberg, η Ρωσία την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου κατέγραψε τα υψηλότερα επίπεδα πετρελαϊκής παραγωγής των τελευταίων 14 μηνών.

Από την άλλη πλευρά το Ιράκ τέθηκε στο πλευρό του Ιράν και της Βενεζουέλας υποστηρίζοντας την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο σχέδιο για αύξηση της παγκόσμιας πετρελαϊκής παραγωγής.

Ο Ιρακινός υπουργός πετρελαίου, κ. Jabbar al- Luaibi, δήλωσε ότι ο OPEC θα πρέπει να προβάλει αντίσταση στο ενδεχόμενο αύξησης της παραγωγής πετρελαίου καθώς οι περικοπές που έχουν τεθεί στην παγκόσμια πετρελαϊκή παραγωγή δεν έχουν οδηγήσει στον επιδιωκόμενο στόχο και οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονται χαμηλότερα του επιθυμητού επιπέδου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.