Η DSME αναγεννάται από τις στάχτες της

Η DSME αναγεννάται από τις στάχτες της

131
Η DSME αναγεννάται από τις στάχτες της

Από τις αρχές του τρέχοντος έτους έως και σήμερα τα τρίτα μεγαλύτερα ναυπηγεία της Ν. Κορέας, τα ναυπηγεία της Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME), έχουν λάβει παραγγελίες για νέα πλοία, συνολικής αξίας $3 δις.

Το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει το 41% του επιδιωκόμενου στόχου της DSME που έχει θέσει για το 2018 ($7,3 δις).

Σύμφωνα με το Yonhap News Agency, η αξία των παραγγελιών για νέα πλοία από την DMSE έχει σημειώσει φέτος τετραπλάσια σχεδόν αύξηση, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2017 ($810 εκατ).

Ο πρόεδρος και CEO της DSME, κ. Jung Sung-leep, δήλωσε ότι ολοένα και περισσότερες ναυτιλιακές εταιρείες εμπιστεύονται τα συγκεκριμένα ναυπηγεία για τη ναυπήγηση των νέων πλοίων τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχει επέλθει σημαντική βελτίωση στην οικονομική κατάσταση της εταιρείας έπειτα από μια μακρά περίοδο οικονομικών αναδιαρθρώσεων.

Μέχρι και τα τέλη του περασμένου Μαΐου εκτιμάται ότι το βιβλίο παραγγελιών της DSME περιλάμβανε 96 πλοία, συνολικής αξίας $22,4 δις.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.