Κερδοφορία μετ’ εμποδίων για τους διεθνείς αερομεταφορείς

Κερδοφορία μετ’ εμποδίων για τους διεθνείς αερομεταφορείς

65
Κερδοφορία μετ’ εμποδίων για τους διεθνείς αερομεταφορείς

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) με πρόσφατες δηλώσεις της προέβλεψε ότι τα κέρδη της παγκόσμιας αεροπορικής βιομηχανίας θα μειωθούν κατά 12% εντός του τρέχοντος έτους, λόγω του υψηλού κόστους καυσίμων και των εργατικών εισφορών.

Σύμφωνα με την Ένωση τα συνολικά κέρδη της παγκόσμιας βιομηχανίας αερομεταφορών εκτιμάται ότι θα αγγίξουν τα $33,8 δις μέσα στο 2018.

Ωστόσο, ο κ. Alexandre de Juniac, γενικός διευθυντής και CEO της IATA, δήλωσε πρόσφατα ότι αναμένεται αύξηση των εσόδων της παγκόσμιας αεροπορικής βιομηχανίας κατά 10,7% το 2018, συγκριτικά με το περασμένο έτος, αγγίζοντας τα $834 δις. Επίσης αύξηση αναμένεται και στον αριθμό των εναέριων επιβατικών μεταφορών κατά 7% εντός του τρέχοντος έτους.

Ο CEO της IATA επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους 1.900 νέα αεροσκάφη αναμένεται να ενταχθούν στην βιομηχανία αερομεταφορών, οδηγώντας σε ανανέωση και αύξηση του παγκόσμιου στόλου κατά 4,2%, συγκριτικά με πέρυσι.

Πιο αναλυτικά, κέρδη της τάξης των $15 δις αναμένονται για τις αεροπορικές εταιρείες της Β. Αμερικής, αντιπροσωπεύοντας το 44% των κερδών της παγκόσμιας αεροπορικής βιομηχανίας.

Αναφορικά με τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες τα κέρδη θα ανέλθουν σε $8,6 δις, ενώ για τις εταιρείες της Ασίας και του Ειρηνικού τα κέρδη θα κυμανθούν σε περίπου $8,2 δις. Μικρό μερίδιο στα κέρδη της παγκόσμιας αεροπορικής βιομηχανία αναμένεται να κατέχουν οι αεροπορικές εταιρείες της Λατινικής Αμερικής ($0,9 δις), ενώ ζημίες ύψους $100 εκατ. υπολογίζεται ότι θα καταγράψουν οι αφρικανικές εταιρείες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.