Ενισχύεται η θέση του Ιράν στον παγκόσμιο πετρελαϊκό χάρτη

Ενισχύεται η θέση του Ιράν στον παγκόσμιο πετρελαϊκό χάρτη

85
Ενισχύεται η θέση του Ιράν στον παγκόσμιο πετρελαϊκό χάρτη

Η κυβέρνηση του Ιράν έχει θέσει ως στόχο να εκμεταλλευθεί τα πετρελαϊκά κοιτάσματα της χώρας προκειμένου να διατηρήσει την σημαντική της θέση στον παγκόσμιο πετρελαϊκό στίβο.

Όπως αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, η ιρανική κυβέρνηση στοχεύεινα αυξήσει την πετρελαϊκή παραγωγή της χώρας κατά 460 εκατ. βαρέλια μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου θα αυξηθεί περαιτέρω η παραγωγή πετρελαίου σε 29 κοιτάσματα της χώρας, μεταξύ των οποίων εκείνα που βρίσκονται στο Ilam, στο Khuzestan, στο Gachsaran, στο Falat Qareh και στο Fars, όπως ανέφερε ο Ιρανός Υπουργός Πετρελαίου, κ. Bijan Namdar Zanganeh. Τα συγκεκριμένα κοιτάσματα πρόκειται να εκμεταλλευθούν ιρανικές πετρελαϊκές εταιρείες.

Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο δημοσίευμα των Ναυτικών Χρονικών, η ιρανική κυβέρνηση στοχεύει και σε προσέλκυση επενδύσεων από ξένες πετρελαϊκές εταιρείες, καθώς το Ιράν έχει πάνω από πάνω από 100 επιβεβαιωμένα κοιτάσματα. Οι νέες επενδύσεις θα τονώσουν την πετρελαϊκή βιομηχανία της χώρας, ενώ εκτιμάται ότι θα προσφέρουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.