Η Interamerican κλείνει το μάτι στην ναυτασφαλιστική αγορά

Η Interamerican κλείνει το μάτι στην ναυτασφαλιστική αγορά

100
Η Interamerican κλείνει το μάτι στην ναυτασφαλιστική αγορά

Η περαιτέρω διείσδυση στην ασφάλιση εμπορικών πλοίων και σκαφών αναψυχής παραμένει ψηλά στην ατζέντα της Interamerican την τελευταία τριετία.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της της Παρασκευής 8 Ιουνίου 2018, η εταιρεία έχει παρουσιάσει για το 2017, άνοδο στην ασφάλιση πλοίων και σκαφών της τάξης του 48% στα 3,8 εκατ. ευρώ συγκριτικά με το 2016. Παράλληλα ο στόλος των ασφαλισμένων πλοίων από την Interamerican για ίδιες ζημιές και αστική ευθύνη έναντι τρίτων ανέρχεται σήμερα στα 875 σε σύνολο 70 ναυτιλιακών επιχειρήσεων-πελατών, ενώ ο στόλος των σκαφών που ασφαλίζονται υποχρεωτικά για αστική ευθύνη «άγγιξε» τα 2.985.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η εταιρεία τα τελευταία χρόνια έχει επεκτείνει παράλληλα τις ασφαλίσεις της στα ναυπηγεία και τις μαρίνες, με επέκταση καλύψεων για εγκαταστάσεις, ελλιμενιζόμενα, κατασκευαζόμενα ή επισκευαζόμενα σκάφη.

Η Interamerican αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι με την φετινή της συμμετοχή στην μεγάλη ναυτιλιακή «γιορτή» των Ποσειδωνίων, υπογραμμίζει την βαρύτητα που δίνει στην ελληνική ναυτασφαλιστική αγορά, η οποία κατά το 2016 ξεπέρασε τα $39,15 εκατ. σε ασφάλιστρα, σύμφωνα με στοιχεία του International Union οf Marine Insurance (IUMI).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.