Αυξητικές τάσεις στις ενεργειακές ανάγκες της Ευρώπης

Αυξητικές τάσεις στις ενεργειακές ανάγκες της Ευρώπης

102
Αυξητικές τάσεις στις ενεργειακές ανάγκες της Ευρώπης

Ο ρωσικός ενεργειακός γίγαντας Gazprom υπέγραψε επέκταση της υπάρχουσας συμφωνίας με την αυστριακή OMV Gas Marketing & Trading για την παράταση εφοδιασμού ρωσικού φυσικού αερίου στην Αυστρία μέχρι το 2040.

Ο CEO της Gazprom, κ. Alexey Miller, επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί ένδειξη των αυξανόμενων αναγκών της Αυστρίας αλλά και όλης της Ευρώπης για εισαγωγές φυσικού αερίου.

Από την πλευρά του ο κ. Rainer Seele, CEO της OMV Gas Marketing & Trading, προσέθεσε ότι μέχρι το 2030 η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχει πάνω από το 80% του αναγκαίου φυσικού αερίου. Ο ίδιος ανέφερε ότι με την επέκταση της συμφωνίας μεταξύ Gazprom και OMV Gas Marketing & Trading, προβλέπεται η κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της Αυστρίας, καθώς και των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών.

Οι δύο μεριές αναφέρθηκαν επίσης και στο Nord Stream 2 project, έργο που αφορά την προμήθεια της Ε.Ε. με φυσικό αέριο από την Ρωσία μέσω της Βαλτικής, καθώς και το πόσο σημαντικό είναι να αναπτύσσονται τρόποι μεταφοράς φυσικού αερίου εν μέσω της μείωσης της εγχώριας παραγωγής στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.