H CMA CGM στοχεύει στην ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στα πλοία της

H CMA CGM στοχεύει στην ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στα πλοία της

182
H CMA CGM στοχεύει στην ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στα πλοία της

Ο ‘Ομιλος CMA CGM, ένας κορυφαίος παγκοσμίως ναυτιλιακός όμιλος, ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τη Shone, μια startup εταιρεία η οποία εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο και η οποία ειδικεύεται στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στον κλάδο των θαλασσίων μεταφορών.

Η συγκεκριμένη συνεργασία δίνει τη δυνατότητα στη Shone να έχει πρόσβαση στα πλοία του Ομίλου CMA CGM, με σκοπό την ολοκλήρωση της ανάπτυξης συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης για πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Συγκεκριμένα, η CMA CGM επιτρέπει στη Shone να χρησιμοποιεί συστήματα συλλογής δεδομένων πάνω στα πλοία, τα δεδομένα των οποίων στη συνέχεια αναλύονται στα κεντρικά γραφεία της startup εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο. Μόλις ολοκληρωθεί η ανάπτυξη, η εν λόγω καινοτομία θα διευκολύνει το έργο των πληρωμάτων, τόσο στη λήψη αποφάσεων όσο και στον τομέα της ασφάλειας και της βοήθειας στην πλοήγηση.

Σε ό,τι αφορά τα συστήματα συναγερμού ασφαλείας και τα συστήματα αποφυγής σύγκρουσης, η Shone χρησιμοποιεί δεδομένα από πολλούς αισθητήρες (ραντάρ, κάμερες, AIS κ.α.) προκειμένου να αυξηθεί η ακρίβεια ανίχνευσης, αποτρέποντας έτσι πιθανές συγκρούσεις, και λαμβάνοντας υπ’όψιν τους COLREGs.

Η συνεργασία αυτή συμβαδίζει πλήρως με τη στρατηγική καινοτομίας του Ομίλου στην υπηρεσία του ψηφιακού μετασχηματισμού που εφαρμόζει ανέφερε ο κ. Rodolphe Saadé, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου CMA CGM.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.