Ένα νέο eco- friendly κρουαζιεροπλοιο- μεγαθήριο για την Αλάσκα

Ένα νέο eco- friendly κρουαζιεροπλοιο- μεγαθήριο για την Αλάσκα

140
Ένα νέο eco- friendly κρουαζιεροπλοιο- μεγαθήριο για την Αλάσκα

Η Norwegian Cruise Line (NCL) πραγματοποίησε πρόσφατα τελετή ονοματοδοσίας για το νέο κρουαζιερόπλοιο της, το «Norwegian Bliss» στο λιμένα του Σιάτλ, αφού πραγματοποίησε πρώτα το παρθενικό του ταξίδι διάρκειας 15 ημερών, από το Μαϊάμι της Φλόριντα έχοντας ως τελικό προορισμό το λιμένα του Λος Άντζελες. Κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού το «Norwegian Bliss» διήλθε από τη Διώρυγα του Παναμά, αποτελώντας το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που έχει διασχίσει ποτέ τη συγκεκριμένη διώρυγα.

Το «Norwegian Bliss» έχει ναυπηγηθεί από την Meyer Werft αποκλειστικά για τις ανάγκες της Αλάσκας.

Το νέο κρουαζιερόπλοιο της Norwegian Cruise Line έχει χωρητικότητα 167.800 τόνους, μήκος 333.46 μ. πλάτος 41,5 μ. και βύθισμα 9 μ., ενώ έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει περίπου 4.000 επιβάτες.

Σε ό,τι αφορά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά το «Norwegian Bliss» διαθέτει, μεταξύ άλλων, σύστημα scrubber για τον καθαρισμό των καυσαερίων του και συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας. Όπως είχε αναφερθεί και σε προηγούμενο δημοσίευμα των Ναυτικών Χρονικών, το πλοίο θα ξεκινήσει να πραγματοποιεί κρουαζιέρες, διάρκειας επτά ημερών, στην Αλάσκα τον ερχόμενο Ιούνιο για όλο το διάστημα του καλοκαιριού, ενώ κατά τη διάρκεια του ερχόμενου χειμώνα θα δραστηριοποιείται στο ανατολικό τμήμα της Καραϊβικής και στο Μαϊάμι.

Φωτό: ncl.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.