Σε ταχέως αναπτυσσόμενο νηολόγιο εξελίσσεται η σημαία της Δανίας

Σε ταχέως αναπτυσσόμενο νηολόγιο εξελίσσεται η σημαία της Δανίας

213
Σε ταχέως αναπτυσσόμενο νηολόγιο εξελίσσεται η σημαία της Δανίας

Σε δυναμική ενίσχυση του νηολογίου της προχωρά η Δανία. Όπως έγινε γνωστό από τη Ναυτιλιακή Αρχή της Δανίας, 11 πλοία των δανεζικών εταιρειών «TORM» και «Dampskibsselskabet Norden A/S» πρόκειται να φέρουν σύντομα σημαία της χώρας.

Το γεγονός αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση την συνολική χωρητικότητα των πλοίων που είναι νηολογημένα στη σημαία της Δανίας, αγγίζοντας τους 20,5 εκατ. τόνους.

Το νηολόγιο της Δανίας κατέχει σήμερα τη δωδέκατη θέση σε παγκόσμια βάση και υπολογίζεται ότι απαριθμεί 700 πλοία.

Παρά το γεγονός πως δεν βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των νηολογίων, έχει σημειώσει μια εντυπωσιακή αύξηση και θεωρείται ίσως το πιο ταχέως αναπτυσσόμενο νηολόγιο παγκοσμίως.

Από μέρους της κυβέρνησης της Δανίας έχουν γίνει ενέργειες με στόχο να δημιουργηθεί ένα «ελκυστικό» θεσμικό πλαίσιο το οποίο θα προσελκύει την ένταξη περισσότερων πλοίων στο δανέζικο νηολόγιο. Προς την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου συνέβαλε σε σημαντικό βαθμό η κατάργηση του ειδικού τέλους το περασμένο έτος σε όσα μεταχειρισμένα πλοία εγγράφονται στο νηολόγιο της Δανίας.

Ο υπουργός βιομηχανίας και ανάπτυξης της Δανίας, κ. Brian Mikkelsen, επεσήμανε ότι είναι ενθαρρυντική η συνεχής αύξηση του νηολογίου της Δανίας και ότι οι πολιτικές πρωτοβουλίες της χώρας έχουν θετικό αντίκτυπο στην προσέλκυση πλοίων υπό τη δανέζικη σημαία. Ο κ. Mikkelsen ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση της Δανίας θα συνεχίσει τις προσπάθειες για τη μείωση των διοικητικών επιβαρύνσεων καθώς και για την βελτίωση του θεσμικού πλαισίου της ναυτιλιακής βιομηχανίας της χώρας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.