Κ. Π. Λιαδής: ο καπετάνιος που τιμήθηκε ως κορυφαίο στέλεχος της ναυτιλίας

Κ. Π. Λιαδής: ο καπετάνιος που τιμήθηκε ως κορυφαίο στέλεχος της ναυτιλίας

5856
Κ. Π. Λιαδής: ο καπετάνιος που τιμήθηκε ως κορυφαίο στέλεχος της ναυτιλίας
Ο κ. Κωνσταντίνος Π. Λιαδής, παραλαμβάνει το βραβείο από την κα Ελένη Πολυχρονοπούλου, πρόεδρο της HEMEXPO και Business Development Manager, Erma First S.A.

Τα βραβεία «Ευκράντη» που διοργανώνουν κάθε χρόνο τα Ναυτικά Χρονικά, με την αρωγή και τη στήριξη του Ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδη, απονεμήθηκαν για δέκατη συνεχόμενη χρονιά την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018, στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη στον Πειραιά.

Το βραβείο καλύτερου Manager απονεμήθηκε στον Κωνσταντίνο Π. Λιαδή, πρόεδρο και γενικό διευθυντή της Carras (Hellas) S.A. για τις ιδιαίτερες ικανότητές του στη λειτουργική διαχείριση της ναυτιλιακής επιχείρησης.

Για το βραβείο ψήφισαν τα μέλη της Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων Ελλάδος, καθώς και προηγούμενοι βραβευθέντες στην συγκεκριμένη κατηγορία βραβείου.

Ο Κωνσταντίνος Παρ. Λιαδής γεννήθηκε στα Καρδάμυλα της Χίου το 1960. Είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στους τομείς των Οικονομικών Επιστημών και του Ναυτικού Δικαίου από αγγλικό πανεπιστήμιο, καθώς και πτυχίου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πολυτεχνείο της Σιγκαπούρης. Επίσης είναι κάτοχος διπλώματος Πλοιάρχου Α΄ Τάξεως Εμπορικού Ναυτικού.

Ο καπτ. Κωνσταντίνος Παρ. Λιαδής ξεκίνησε την καριέρα του ως δόκιμος πλοίαρχος σε πλοία που διαχειριζόταν η εταιρεία Ceres Hellenic Shipping Enterprises Ltd. του Ομίλου Γ. Π. Λιβανού, φτάνοντας έως τη θέση του πλοιάρχου και του αρχιπλοιάρχου. Έχει εργαστεί σε διάφορους τύπους και μεγέθη φορτηγών πλοίων και δεξαμενόπλοιων.

Επιπροσθέτως, από τη θέση του αρχιπλοιάρχου-επιθεωρητού έχει παρακολουθήσει ναυπηγήσεις πλοίων στα ναυπηγεία της Ιαπωνίας και της Κορέας που διαχειριζόταν η ίδια εταιρεία.

Ως στέλεχος της εταιρείας, εργάστηκε στα γραφεία της στο Λονδίνο και από το 1990 έως το 1995 ως γενικός διευθυντής στα γραφεία της στη Σιγκαπούρη. Από το 1996 έως το 2000 είχε αναλάβει τα καθήκοντα του διευθυντή στα γραφεία της ίδιας εταιρείας του Ομίλου Λιβανού στην Αμερική με έδρα το Χιούστον (Τέξας) και στη συνέχεια στο Mόντε Κάρλο, του Μονακό. Κατά τo έτος 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα για να αναλάβει τη διαχείριση της εταιρείας Carras (Hellas) S.A. ως πρόεδρος και γενικός διευθυντής, θέση την οποία κατέχει έως και σήμερα.

Σύμφωνα με την αξιολογική κρίση των μελών της κριτικής επιτροπής, ο καπτ. Κωνσταντίνος Παρ. Λιαδής αποτελεί ένα καταξιωμένο στέλεχος της ελληνικής αλλά και της διεθνούς ναυτιλιακής οικογένειας, έχοντας κερδίσει με τον επαγγελματικό του ζήλο και τις ηγετικές του ικανότητες, κατά τη μακρά του πορεία στον χώρο του ναυτιλιακού επιχειρείν, την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό πλοιοκτητών, πληρωμάτων και εργαζομένων στα ναυτιλιακά γραφεία. Επιπλέον, ο καπτ. Κωνσταντίνος Παρ. Λιαδής συνιστά για τους νέους της ναυτιλίας μας ένα εξέχον παράδειγμα για τις δυνατότητες επαγγελματικής ανέλιξης που προσφέρει η βιομηχανία, όταν υπάρχει συνδυασμός σοβαρότητας, εργατικότητας, επαγγελματισμού, στοχοπροσήλωσης και υψηλού αισθήματος ευθύνης.

 

Χορηγός Βραβείου:

ERMA FIRST

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.