Ρωσικές συμμαχίες στις θάλασσες του Βορρά

Ρωσικές συμμαχίες στις θάλασσες του Βορρά

105
Ρωσικές συμμαχίες στις θάλασσες του Βορρά

Η ρωσική Sovcomflot υπέγραψε συμφωνία με τον επίσης ρωσικών συμφερόντων ενεργειακό κολοσσό Novatek προκειμένου να παρέχει η πρώτη τεχνική επίβλεψη σε μια σειρά από πλοία της δεύτερης, τα οποία θα καταναλώνουν ως καύσιμο LNG.

Η συγκεκριμένη συμφωνία εντάσσεται σε ένα πακέτο συμφωνιών που έχουν συνάψει οι δύο ρωσικές εταιρείες στο παρελθόν οι οποίες αφορούσαν, μεταξύ άλλων, τη ναυπήγηση έξι πλοίων για τη Novatek, κατηγορίας Aframax και κατανάλωσης LNG, σε συνεργασία με τα ναυπηγεία Zvezda.

Τα νέα πλοία, χωρητικότητας 114.000 τόνων, θα είναι κατηγορίας 1A ice class, γεγονός που θα τους επιτρέπει να πλέουν με ασφάλεια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σε περιοχές που αντιμετωπίζουν δύσκολες συνθήκες πάγου, όπως είναι η Βαλτική και η περιοχή της βορειοδυτικής Ευρώπης.

Συγχρόνως τα νέα πλοία της Novatek καταναλώνοντας ως καύσιμο LNG, θα εκπέμπουν μειωμένες εκπομπές αέριων ρύπων, σε συμμόρφωση με τον διεθνή περιβαλλοντικό κανονισμό για ναυτιλιακά καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2020.

Ο κ. Evgeny Ambrosov, Senior Executive Vice President της Sovcomflot, επεσήμανε την ικανοποίησή του για την περαιτέρω συνεργασία της Sovcomflot με την Novatek, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο εξαγωγέα ρωσικού πετρελαίου.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι στόχος αποτελεί στο μέλλον να αναπτυχθούν οι κατάλληλες υποδομές σε λιμένες της Ρωσίας για τον ανεφοδιασμό των πλοίων με υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.