Η Αργεντινή διεισδύει στην αγορά της Ασίας

Η Αργεντινή διεισδύει στην αγορά της Ασίας

72
Η Αργεντινή διεισδύει στην αγορά της Ασίας

H Αργεντινή επεκτείνει τις εμπορικές δραστηριότητές της στην Ασία, με την Ιαπωνία να έχει ήδη υπογράψει μία διακρατική συμφωνία με την οποία το Τόκιο θα επιτρέπει τις εισαγωγές βοδινού κρέατος μέχρι τα τέλη Ιουλίου αλλά και την Κίνα να έχει εγκρίνει μια ανάλογη εμπορική συμφωνία.

Επισημαίνεται ότι η Αργεντινή ταλανίζεται από ένα αδύναμο πέσο και από έναν υψηλό πληθωρισμό και με την σύναψη των συμφωνιών αυτών ευελπιστεί ότι θα αυξήσει τις εξαγωγές γεωργικών και γαλακτομικών προϊόντων προς την Ασία και θα βελτιώσει το εμπορικό της ισοζύγιο.

Κατά το 2017, οι εισαγωγές βοείου κρέατος στην Ιαπωνία ανήλθαν σε $3,3 δις, με το 90% των εισαγωγών αυτών να προέρχονται από την Αυστραλία και τις ΗΠΑ. Να τονιστεί ότι η Αργεντινή είναι ένας κορυφαίος παραγωγός βοείου κρέατος, με τον γεωργικό τομέα να αντιπροσωπεύει πάνω από το 60% των εξαγωγών της. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι, η χώρα εξήγαγε 188.000 τόνους βοείου κρέατος αξίας $1.16 δις.

Από την πλευρά του ο υπουργός Γεωργίας της Αργεντινής, Luis Miguel Etchevehere, εναποθέτει πολλές ελπίδες στις αγορές της Ασίας, σημειώνοντας ότι ο αυξανόμενος πληθυσμός στην περιοχή θα οδηγήσει τη μεσαία τάξη καταναλωτών σε μια αυξημένη ζήτηση για κατανάλωση κρέατος.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.