Το Ελληνομεσογειακό Πάνελ της INTERTANKO στυλοβάτης της διεθνούς προβολής της ελληνικής ναυτιλίας

Το Ελληνομεσογειακό Πάνελ της INTERTANKO στυλοβάτης της διεθνούς προβολής της ελληνικής ναυτιλίας

685
Το Ελληνομεσογειακό Πάνελ της INTERTANKO στυλοβάτης της διεθνούς προβολής της ελληνικής ναυτιλίας
Ο κ. Βασίλης Μπακολίτσας παραλαμβάνει το βραβείο, εκ μέρους του Hellenic Mediterranean Panel- INTERTANKO, από τον κ. Παναγιώτη Μάλλιο, Managing Director της Seabright.

Τα βραβεία «Ευκράντη» που διοργανώνουν κάθε χρόνο τα Ναυτικά Χρονικά, με την αρωγή και τη στήριξη του Ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδη, απονεμήθηκαν για δέκατη συνεχόμενη χρονιά την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018, στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη στον Πειραιά.

Το βραβείο για τη διεθνή προβολή της ελληνικής ναυτιλίας απονεμήθηκε στο Hellenic Mediterranean Panel της INTERTANKO για την προάσπιση και προβολή των συμφερόντων της ελληνικής ναυτιλίας στα διεθνή fora.

Για το βραβείο ψήφισαν τακτικοί αρθρογράφοι των Ναυτικών Χρονικών, καθώς και δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ναυτιλιακό ρεπορτάζ.

Η στρατηγική επιδίωξη του Hellenic Mediterranean Panel – INTERTANKO είναι, χρόνια τώρα, να προσφέρει ένα ανοιχτό forum για τα μέλη της INTERTANKO από την Κύπρο, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, το Μονακό, τη Μάλτα, την Ισπανία και την Τουρκία, καθώς και να ενισχύσει τόσο την από μέρους τους κατανόηση όσο και τη συμμετοχή τους στις δραστηριότητες της Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων των εργασιών των Επιτροπών της Ένωσης. Η φωνή της ελληνικής ναυτιλίας στον σημαντικότερο φορέα εκπροσώπησης πλοιοκτητών και διαχειριστών δεξαμενόπλοιων είναι, μέσω του συγκεκριμένου Panel, εξαιρετικά δυνατή, αφού αποτελεί το μεγαλύτερο αριθμητικά περιφερειακό πάνελ εργασίας της ανά τον κόσμο. Στα είκοσι χρόνια λειτουργίας του αρχικά το Hellenic Forum και μετέπειτα το σημερινό Hellenic Mediterranean Panel έχει προσφέρει σημαντικό έργο στη διατύπωση, τόσο στις υπόλοιπες Επιτροπές της INTERTANKO όσο και στα διεθνή νομοθετικά όργανα, των ελληνικών θέσεων και προτάσεων για θέματα που αφορούν τη διαχείριση και τη βελτίωση της λειτουργίας και της οργάνωσης των ποντοπόρων, κυρίως, δεξαμενόπλοιων.

Σημαντικότατοι εκπρόσωποι της ελληνικής ναυτιλιακής οικογένειας διετέλεσαν μέλη του προεδρείου της συγκεκριμένης επιτροπής, ενώ σήμερα, με την αγαστή συνεργασία του δρος Ν. Π. Τσάκου, το Panel έχει αναδειχθεί σε ένα πρωτοπόρο και καινοτόμο think tank.

Το Hellenic Mediterranean Panel (τέως Ελληνικό Φόρουμ- Hellenic Forum) συνιστά τη μεγαλύτερη ενιαία ομάδα μελών, με συμμετοχή στις συναντήσεις που συχνά υπερβαίνει τα 70
άτομα. Πρόεδρος του Ελληνικού Μεσογειακού Πάνελ είναι ο κ. Βασίλης Μπακολίτσας και αντιπρόεδροι οι Αριστείδης Αλαφούζος, καπτ. Δημήτρης Ματθαίου και Σωκράτης Δημακόπουλος.
Με πρωτοβουλία του Panel δημιουργήθηκε το 2017 για πρώτη φορά γραφείο της INTERTANKO στην Ελλάδα, ισχυροποιώντας έτσι την παρουσία αλλά και τη διαρκώς αυξανόμενη συμμετοχή
των ελληνικών εταιρειών διαχείρισης δεξαμενόπλοιων στην παγκόσμια αυτή Ένωση. Πρόεδροι του Ελληνικού Μεσογειακού Πάνελ έχουν διατελέσει οι: Καπτ. Ερρίκος Κέρτσικωφ (1997- 2002), Νίκος Φιστές (2002-2005), Μανώλης Βορδώνης (2005- 2007), Κωστής Κέρτσικωφ (2007-2009), Δημήτρης Κορκόδειλος (2009-2013), Κώστας Βλάχος (2013-2014).

Ανάμεσα στους επιτυχημένους στόχους τα μέλη της κριτικής επιτροπής επεσήμαναν την επικοινωνία και την ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των περιφερειακών μελών καθώς και μεταξύ αυτών και της INTERTANKO, την αντιμετώπιση συγκεκριμένων ζητημάτων της αγοράς των δεξαμενόπλοιων που απασχολούν τα περιφερειακά μέλη, τη διάδραση μεταξύ της INTERTANKO και της βιομηχανίας των δεξαμενόπλοιων στην περιοχή της Μεσογείου, καθώς και τη συνεργασία της με τους κυβερνητικούς, περιβαλλοντικούς αλλά και τους φορείς της βιομηχανίας στην περιοχή.

 

Χορηγός Βραβείου:

screenshot

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.