Η αγορά χαλκού της Χιλής στα νύχια conglomerates

Η αγορά χαλκού της Χιλής στα νύχια conglomerates

186
Η αγορά χαλκού της Χιλής στα νύχια conglomerates

H εταιρεία καλλυντικών Kimberly Parry Organics (ΚPOC) ολοκλήρωσε συμφωνίες για την εξαγορά 23 εγκαταστάσεων εξόρυξης χαλκού στην Χιλή.

Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία, η οποία εδρεύει στη Utah της Αμερικής, επιδιώκει να εκμεταλλευθεί τις νέες δυνατότητες των ορυχείων της λατινοαμερικανικής χώρας, η οποία είναι υπεύθυνη για το 1/3 της παγκόσμιας παραγωγής χαλκού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η εταιρεία αναμένεται να αλλάξει το όνομα της σε KPOC Mining Inc. ούτως ώστε να αντικατοπτρίσει την είσοδό της στην αγορά χαλκού. Παράλληλα ο πρόεδρος της εταιρείας, Theodore Collas, δήλωσε ότι η μετάβαση της ΚPOC στην αγορά του χαλκού είναι μία σοφή κίνηση, ενώ η Χιλή αποτελεί τον ιδανικότερο προορισμό για την μετάβαση αυτή μιας και διαθέτει πλούσια αναξιοποίητα κοιτάσματα.

Tέλος ο κ. Collas εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι η εκμετάλλευση του πρώτου ορυχείου θα ξεκινήσει το πρώτο μισό του 2018, ενώ η λειτουργία των υπόλοιπων εγκαταστάσεων θα πραγματοποιηθεί σε τριετή ορίζοντα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων της Χιλής, Santiagotimes.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.