Bulker κατανάλωσης LNG για την Arista Shipping

Bulker κατανάλωσης LNG για την Arista Shipping

410
Bulker κατανάλωσης LNG για την Arista Shipping

Η Eniram, μια εταιρεία της Wärtsilä, έχει υπογράψει ένα Μνημόνιο Συμφωνίας (MoU) με την εταιρεία Arista Shipping που εδρεύει στην Αθήνα, για τη συμμετοχή της στην πρωτοβουλία Project Forward, την οποία διευθύνει η Arista. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη ενός πλοίου μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου το οποίο διαθέτει ένα άνευ προηγουµένου υψηλό επίπεδο ενεργειακής απόδοσης. Ο σχεδιασμός του εν λόγω πλοίου βασίζεται στην πρόωση από καύσιμο LNG, ενώ η συμβολή της Eniram θα είναι να βοηθήσει στην ανάπτυξη εργαλείων παρακολούθησης και βελτιστοποίησης.

Η επιλογή της Eniram για να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα στηρίχθηκε στο πολύ καλό ιστορικό επιδόσεών της και στις ικανότητές της σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση δεδομένων πλοίων και τη μοντελοποίηση για την παροχή συστάσεων με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας. Ο σχεδιασμός του πλοίου θα επιτρέπει τη συμμόρφωση με όλους τους γνωστούς, εφαρμόσιμους και αναμενόμενους κανονισμούς που έχει προτείνει ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (ΙΜΟ), όπως είναι ο Δείκτης Σχεδιασμού Ενεργειακής Απόδοσης, ο κανονισμός για τις εκπομπές SOx και ο κανονισμός NOx Tier III, χωρίς καμία μετεπεξεργασία.

“Το Project Forward αντιπροσωπεύει ένα ορόσημο για τη ναυτιλιακή βιομηχανία, μιας και φέρνει μια σημαντική ασυνέχεια στον παραδοσιακό σχεδιασμό και την απόδοση των πλοίων. Το έργο καθιερώνει το LNG ως ένα παγκόσμιο καύσιμο πλοίων και καλωσορίζουμε τη συμμετοχή της Eniram σε αυτό. Έχουν αποδεδειγμένη τεχνογνωσία στην τεχνολογία διαχείρισης ενέργειας, και αυτή η τεχνογνωσία θα έχει τεράστια σημασία. Στόχος του έργου είναι να φτάσουμε σε ένα πλήρως αναπτυγμένο εργαλείο υποστήριξης αποφάσεων, το οποίο θα είναι εξαιρετικά πολύτιμο στο να μας επιτρέπει να προβλέπουμε, να παρακολουθούμε, να βελτιστοποιούμε και να αποδεικνύουμε την πραγματική απόδοση των πλοίων”, αναφέρει ο κ.Αντώνης Τρακάκης, Τεχνικός Διευθυντής της Arista Shipping.

Η Arista Shipping έχει υπογράψει μια επιστολή προθέσεως με τη Yangzijiang Shipbuilding (YZJ) για την κατασκευή μιας σειράς μέχρι 20 φορτηγών πλοίων με βάση το νέο σχεδιασμό.

Φωτό: Arista Shipping

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.