Τουρκικές επενδύσεις στην Κούβα για την προσέλκυση (περισσότερης) κρουαζιέρας

Τουρκικές επενδύσεις στην Κούβα για την προσέλκυση (περισσότερης) κρουαζιέρας

121
Τουρκικές επενδύσεις στην Κούβα για την προσέλκυση (περισσότερης) κρουαζιέρας

Ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος διαχειριστής τερματικών σταθμών κρουαζιέρας στον κόσμο, η τουρκική Global Ports Holdings (GPH), υπέγραψε με την Cuban company Aries S.A.  συμφωνία παραχώρησης, διάρκειας 15 ετών, για τη λειτουργία του λιμένα κρουαζιέρας στην Αβάνα. Η Global Ports Holdings διαχειρίζεται λιμένες κρουαζιέρας στη Μεσόγειο και στη Σιγκαπούρη.

Η συμφωνία μεταξύ της Global Ports Holdings και της Cuban company Aries S.A. προβλέπει επίσης την υλοποίηση ενός επενδυτικού προγράμματος σύμφωνα με το οποίο στόχος αποτελεί η αύξηση των αποβαθρών κρουαζιέρας από δύο που υπάρχουν σήμερα στο λιμένα της Αβάνα σε έξι έως το 2024, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Hurriyet Daily News.

Με δελτίο Τύπου η τουρκική Global Ports Holdings ανέφερε ότι θα χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία της στη διαχείριση τερματικών σταθμών κρουαζιέρας με στόχο να καταστήσει το λιμένα της Αβάνα ελκυστικό για κρουαζιερόπλοια από όλον τον κόσμο.

Η συγκεκριμένη συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο ενεργειών της κουβανέζικης κυβέρνησης να αναδειχθεί η χώρα σε σημαντικό τουριστικό προορισμό. Κατά τη διάρκεια του 2017 ο λιμένας της Αβάνα υποδέχθηκε 328.000 επιβάτες κρουαζιέρας, αντιπροσωπεύοντας αύξηση της τάξης του 156% συγκριτικά με τους επιβάτες του 2016, ενώ εντός του τρέχοντος έτους εκτιμάται ότι θα υποδεχθεί 500.000 επιβάτες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.