Θετικές προσδοκίες και το 2018 για την Aegean Airlines

Θετικές προσδοκίες και το 2018 για την Aegean Airlines

152
Θετικές προσδοκίες και το 2018 για την Aegean Airlines

Η Aegean Airlines ανακοίνωσε με δελτίο Τύπου τα οικονομικά και λειτουργικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2018, παρουσιάζοντας ενοποιημένα έσοδα ύψους €165,4 εκατ., αύξηση κατά 9% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017. H επιβατική κίνηση της Aegean για την ίδια περίοδο αυξήθηκε κατά 12% αγγίζοντας τους 2,4 εκατ. επιβάτες.

Οι καθαρές ζημίες μετά από φόρους της αεροπορικής εταιρείας μειώθηκαν σε €30,8 εκατ., από €35,8 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2017. Η μέση πληρότητα του Ομίλου παρουσίασε σημαντική άνοδο και ανήλθε σε 81,2% από 76,8% το πρώτο τρίμηνο του 2018, παρά την αυξημένη δραστηριότητα σε μία αδύναμη εποχικά περίοδο.

Η αύξηση της κίνησης στο δίκτυο εξωτερικού ανήλθε σε 16%, με τη βάση της Αθήνας να αποτελεί την κύρια πηγή ανάπτυξης, καταγράφοντας αύξηση ύψους 18%. Στο δίκτυο εσωτερικού η κίνηση αυξήθηκε κατά 9%.

Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα διαμορφώθηκαν σε €350,5 εκατ. την  31.03.2018.

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean Airlines, ανέφερε ότι: «Ξεκινήσαμε το έτος καταγράφοντας θετικές επιδόσεις σε ό,τι αφορά τις πληρότητες των πτήσεων και την αποτελεσματική διαχείριση της χωρητικότητας. Οι υψηλότερες πληρότητες και η βελτιωμένη αξιοποίηση του στόλου οδήγησαν σε βελτίωση του αποτελέσματος σε μια εποχικά αδύναμη περίοδο του πρώτου τριμήνου.

Οι ενδείξεις σε ό,τι αφορά τη ζήτηση της καλοκαιρινής περιόδου, παρά τη σημαντική αύξηση της χωρητικότητας του ανταγωνισμού, διαφαίνονται θετικές. Η πρόσφατη αύξηση της τιμής του πετρελαίου, αναμένεται να επηρεάσει τα κόστη μας, παρά τις πολιτικές αντιστάθμισης κινδύνου που υιοθετούμε και που περιορίζουν σε ένα βαθμό την άμεση επίπτωση.»

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάρτιο η Aegean Airlines, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ελλάδας, είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει στην υπογραφή προσυμφώνου με την εταιρεία Airbus για την απόκτηση έως 42 συνολικά αεροσκαφών νέας γενιάς της οικογένειας Α320neo.

Τα νέα αεροσκάφη της Aegean Airlines αναμένεται να προσφέρουν δυνατότητες νέων υπηρεσιών προς τους επιβάτες, καθώς και αυξημένη εμβέλεια για επέκταση σε νέους προορισμούς και αγορές, όπως σε Ρωσία, Αφρική αλλά και νοτιοδυτική Ασία. Παράλληλα εκτιμάται ότι θα ενισχύουν σημαντικά την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας, μέσω ουσιαστικών ωφελειών που θα συμβάλλουν στη βελτίωση του λειτουργικού κόστους.

Φωτό: Aegean Airlines

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.