Ψηφιακές λύσεις για την εμπορική ναυτιλία από την ABB Turbocharging

Ψηφιακές λύσεις για την εμπορική ναυτιλία από την ABB Turbocharging

108
Ψηφιακές λύσεις για την εμπορική ναυτιλία από την ABB Turbocharging

Με τη μείωση της ταχύτητας πλεύσης για να αντισταθμιστούν τα υψηλά κόστη καυσίμων και η ασφάλεια ως προτεραιότητα, η μείωση των λειτουργικών εξόδων (OPEX) και η μεγιστοποίηση της αξιοπιστίας των υπερπληρωτών είναι απαραίτητα στοιχεία για τους πλοιοκτήτες και τους διαχειριστές πλοίων.  Η εταιρεία ABB Turbocharging έχει εξελίξει το SIKO (Safety Concept), με το νέο ABB Ability™ Digital SIKO  προσφέροντας εξοικονόμηση κόστους σε όλο τον κύκλο ζωής του μηχανήματος μέσω της προβλεπτικής συντήρησης (predictive maintenance).

Με τη δέσμευση να εξασφαλίζει την αξιοπιστία, την ασφάλεια, την αποδοτικότητα και τη συνδεσιμότητα εν ώρα λειτουργίας, η ABB Turbocharging προσφέρει περισσότερες δυνατότητες με τις ψηφιακές της λύσεις για τους πελάτες της εμπορικής ναυτιλίας. Οι υπάρχουσες αποτελεσματικές λύσεις έχουν βελτιωθεί ώστε να μεγιστοποιούν τους χρόνους λειτουργίας και να μειώνουν τα λειτουργικά κόστη κατά τη διάρκεια ζωής ενός στόλου. Μία τέτοια λύση είναι και το ABB Ability™ Digital SIKO, το οποίο βασίζεται στο SIKO Safety Concept της ΑΒΒ.

To SIKO προσφέρει εξατομικευμένες συστάσεις συντήρησης, επιτυγχάνοντας έτσι βέλτιστο OPEX και εξασφαλίζοντας ουσιαστική εξοικονόμηση κόστους για τους πελάτες της ΑΒΒ. Όπως και το κλασικό SIKO, το οποίο είναι ακόμα διαθέσιμο, το ABB Ability™ Digital SIKO εξασφαλίζει την αξιοπιστία και την ασφάλεια των υπερπληρωτών της ΑΒΒ.

Η δέσμευση της ΑΒΒ ως προς την κατανόηση και την εξυπηρέτηση των πελατών οδήγησε στην ανάπτυξη της συγκεκριμένης ψηφιακής λύσης. Το SIKO καθιστά τα κόστη που αφορούν στους υπερπληρωτές πιο προβλέψιμα κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Πρόκειται για μια μέθοδο υπολογισμού των ορίων ταχύτητας και θερμοκρασίας των εξαρτημάτων του ρότορα για δεδομένα διαστήματα. Αυτό έχει τεράστια αξία, επειδή τα εξαρτήματα αυτά υπόκεινται σε εξαιρετικά υψηλές φορτίσεις κάτω από τις συνθήκες λειτουργίας τους, ενώ η αστοχία ενός εξαρτήματος του ρότορα από ερπυσμό ή κόπωση μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς την ασφάλεια του πληρώματος και την απόδοση του υπερπληρωτή, προκαλώντας δαπανηρές λειτουργικές διακοπές.

Το Digital SIKO  αποτελεί μία νέα τάση στην προβλεπτική συντήρηση. Ακολουθώντας μια προσέγγιση η οποία λαμβάνει υπ’ όψιν τις πραγματικές συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργεί ο ρότορας, το Digital SIKO προσφέρει στους διαχειριστές και στους πλοιοκτήτες ένα μοναδικό επίπεδο αξιοπιστίας και διαχείρισης του κόστους. Όλο αυτό υποστηρίζεται παράλληλα από τη φήμη της ΑΒΒ Turbocharging όσον αφορά την ποιότητα των προϊόντων και των παρεχόμενων υπηρεσιών ως μια ΟΕΜ με πάνω από 125 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.